Obeležiti 9.maj uz oštre kazne napadačima na Adicama

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Četvrtak, 09. 05. 2019. | Komentara: 0

Obeležiti 9.maj uz oštre kazne napadačima na Adicama

Novi Sad, 09. maj 2019 - Najbolju poruku za Dan Evrope i Dan pobede nad fašizmom Novi Sad bi poslao oštrim kažnjavanjem napadača na Adicama.
 
Novi Sad je tamo gde mu je i mesto: u srcu Evrope. U takvom, našem, multinacionalnom Novom Sadu, ponosni smo na sve svoje sugrađane, naše komšije i sve naše različitosti.

lsv
 
I zaista je velika čast i radost što ovaj dan Novi Sad dočekuje kao Omladinska prestonica Evrope i što će već 2021. biti i Evropska prestonica kulture.
 
Takav grad nikako ne sme da bude blag prema onima koji upadaju u dvorišta i koji bi da nasiljem i bombama proteruju svoje sugrađane.
 
Zato je krajnje vreme da se nadležni državni organi, odnosno policija i tužilaštvo, oglase sa svim detaljima u vezi sa napadom na Adicama.
 
Jer, prema do sada dostupnim podacima, taj slučaj bi trebalo i kvalifikovati i procesuirati kao nasilje sa namerom izazivanja nacionalne, rasne i verske mržnje i netrpeljivosti, a ne samo kao nasilničko ponašanje, o čemu se već spekuliše u javnosti.
 
Tim ljudima trebalo bi objaviti imena i fotografije na optuženičkoj klupi i sa velikim kaznama. Da tako nešto više nikome i nikada ne padne na pamet da ponovi.
 
I još nešto, bili smo tu svih ovih godina i bićemo tu da podsetimo da je današnja Evropa zasnovana na antifašizmu.
 
Svi oni koji pokušavaju da prekroje istoriju i od fašista i domaćih izdajnika ubica naprave žrtve, rade ne samo protiv antifašističke tradicije ove zemlje, nego i protiv evropskih integracija i bolje budućnosti naše dece.
 
Znaju oni, ali ponovićemo: Dok je nas, neće im proći!
 
Gradski odbor
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Novi Sad




Odbori LSV | Četvrtak, 29. 02. 2024. | Komentara: 0

LSV-Vojvođani za nove rekreativne i zelene površine na Limanu umesto verskih objekata

Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani Novi Sad smatra bespotrebnim izgradnju verskog objekta na zelenoj površini koju stanovnici Limana 1 i 2 već godinama rado koriste kao prostor za rekreaciju.
Saopštenja | Sreda, 28. 02. 2024. | Komentara: 0

Da Vojvodini vratimo stari sjaj, a njenim građanima dostojanstven i dobar život

Autonomna Pokrajina Vojvodina danas obeležava 50 godina od proglašenja njenog prvog Ustava, koji joj je garantovao veoma visok stepen autonomije.
Saopštenja | Utorak, 27. 02. 2024. | Komentara: 0

Napad na grb i zastavu Vojvodine napad su na samu autonomiju Vojvodine

Pre 20 godina, odlukom njene Skupštine, Autonomna Pokrajina Vojvodina dobila je svoje simbole. Zastavu i grb.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook