Obezbediti bolje uslove za poljoprivrednike

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Utorak, 14. 02. 2012. | Komentara: 0

Obezbediti bolje uslove za poljoprivrednike

ZRENJANIN - Predsednik Odbora za poljoprivredu Gradskog odbora LSV Zrenjanin i član Gradskog veća grada Zrenjanina, zadužen za resor poljoprivrede Petar Mihajlov, na današnjoj konferenciji za novinare pričao o mogućim problemima u  subvencionisanju ratarske proizvodnje za ekonomsku 2012. godinu.

Petar Mihajlov

- Kao što je svima poznato, subvencije imaju svrhu ako su na vreme isplaćene i ako su u adekvatnom iznosu. Svedoci smo da je pšenica zasejana na rekordno malim površinama, a utrošeno je samo mineralno đubrivo, ali i da od subvencija nema ništa. Podsećam Vladu RS da, pored toga što nije isplatila subvencije, nije propisala ni kako će se subvencionisati ratarska proizvodnja – rekao je Petar Mihajlov. On je dodao da je za poljoprivrednike neophodno da ih Vlada RS, odnosno nadležno ministarstvo, na vreme obaveste na koja sredstva će proizvođači moći da računaju.

- Zabrinuti smo, a mislimo sa pravom, da li će subvencija biti, jer znamo da su one za prošlu godinu isplaćene iz budžeta za ovu godinu. Takođe, mi ne znamo da li će iznos sredstava po hektaru za ratarsku proizvodnju biti kao prošle godine, jer ako bude tako, onda će poljoprivrednici ostati uskraćeni za prave naknade troškova i sav repro materijal. Pritom je i energija poskupela za 20 do 30 odsto, tako da će za prošlogodišnjih 14 hiljada dinara, ukoliko taj iznos ostane nepromenjen, moći da kupe manje repro materijala i nafte – zaključio je Petar Mihajlov. On je ovom prilikom apelovao na resorno ministarstvo da što hitnije propiše uredbu o subvencionisanju, ali i da je ispoštuje, jer će subvencije postići pravi efekat samo ako budu na vreme isplaćene.

(BILSV, 14.02.2012.)



Odbori LSV | Utorak, 09. 04. 2024. | Komentara: 0

Zrenjaninska vlast ne ume ni semafore da održava

Liga socijaldemokrata Vojvodine - VOJVOĐANI zahteva da predstavnici vlasti u Zrenjaninu bez odlaganja poprave semafore, jer oni već skoro mesec dana na više lokacija u gradu ne rade kako treba.
Saopštenja | Ponedeljak, 08. 04. 2024. | Komentara: 0
Saopštenja | Petak, 05. 04. 2024. | Komentara: 0

Mentalno zdravlje građana Srbije bitnije od Vučićevog buncanja o letećim automobilima

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poručuje predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću da su leteća taksi vozila, za koja je rekao da će saobraćati u Beogradu već 2027. godine, direktno narušavanje mentalnog zdravlja 6,5 miliona građana Srbije.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook