Obezbediti jednake šanse u društvu

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Subota, 02. 06. 2012. | Komentara: 0

Obezbediti jednake šanse u društvu

ZRENJANIN - Predsednik Saveta za unapređenje položaja osoba sa invaliditetom i član gradske organizacije Lige socijaldemokrata Vojvodine Zrenjanin, Stevica Radu, posetio je petu po redu Mini olimpijadu vojvođanskih Udruženja za pomoć MNRO, pod nazivom "Uprkos svemu - dohvati život".

LSV

- Kao predsednik Saveta uvek se trudim da se čine pomaci u unapređenju položaja osoba sa invaliditetom, jer sam svestan da je svaki napredak velika stvar – izjavio je Radu. On je dodao da je veoma ponosan na to što su Mini olimpijadi prisustvovala različita udruženja osoba sa invaliditetom i da to vidi kao rezultat rada Saveta, koji je uspeo da okupi udruženja oko njihovog zajedničkog cilja, ostavljajući po strani parcijalne interese i ciljeve svakog udruženja ponaosob.

- Potrebno je raditi na obezbeđivanju jednakih šansi u društvu i uključivanju osoba sa invaliditetom u sve oblasti društvenog života kroz rušenje predrasuda o njima – zaključio je Radu. Na ovoj manifestaciji je učestvovalo oko 200 mladih iz 10 gradova Vojvodine. Takmičari su se nadmetali u 5 disciplina: trčanje, rušenje čunjeva, bacanje obruča, nadvlačenje konopa i bacanje kugle sa ramena.

(BILSV, 02.06.2012.)



Saopštenja | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Konkretnim merama pokazati da se nasilje nad ženama više neće tolerisati

Još jedan femicid koji se juče dogodio, peti od početka ove godine, dokaz je da se naše društvo suočava se ozbiljnom krizom i da je neophodno da država hitno preduzme korake ka rešavanju ovog problema.
Odbori LSV | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Vojvođani podržavaju slobodu govora

Pozivamo celokupnu demokratsku javnost da stane u zaštitu Ustavom zagarantovane slobode govora i snažno osudi najgnusnije pretnje upućene univerzitetskom profesoru dr Dinku Gruhonjiću i novinarki Ani Lalić.
Saopštenja | Sreda, 27. 03. 2024. | Komentara: 0

Kostreš: Bajatović lažima o Vojvodini pokušava da sakrije pljačku i slom režimske politike

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poziva Dušana Bajatovića, najplaćenijeg građanina Srbije, čoveka koji gazi interese države u kojoj živi zarad interesa Ruske Federacije, da prestane sa sejanjem mržnje i zastrašivanjem građana Srbije i Vojvodine.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook