Obnova kuće Stevana Bukovca u Zrenjaninu

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Događaji | Subota, 17. 12. 2011. | Komentara: 0

Obnova kuće Stevana Bukovca u Zrenjaninu

ZRENJANIN - Jedna od značajnijih građevina u Zrenjaninu, kuća Stevana Bukovca, sagrađena davne 1905. godine, koja je svojim položajem i fasadama naglasila čelo bloka i staru regulaciju na isticanju najstarijih gradskih saobraćajnica, uskoro će biti renovirana, pise dansnji Dnevnik.

Dejan Capo

Obnova i sanacija objekta započeta je zahvaljujući saradnji grada Zrenjanina i Javnog preduzeća Gradska stambena agencija. Direktor ovog preduzeća Dejan Čapo izjavio je da je pripremljena tehnička dokumentacija, da je urađen projekat, da su dobijeni uslovi od Zavoda za zaštitu spomenika, odnosno mere tehničke zaštite, kao i da je sprovedena javna nabavka.

– Najbolja ponuda došla je od grupe ponuđača iz Beograda – „Nikovid kompanije“ i „Ornament invest inženjeringa“, a iznosila je 7.993.000 dinara. Sanacija i adaptacija obuhvatiće radove na krovu: zamenu letvi, crepa i limenog dela krova, zatim fasadersko-zidarske, odnosno radove na malterisanju, gipsanim ornamentima i elementima koji krase zgradu, nakon čega će uslediti molersko-farbarski poslovi – objasnio je Čapo, i dodao da će, ukoliko vremenski uslovi dozvole, radovi potrajati sledeća dva meseca.

(BILSV, 17.12.2011.)



Odbori LSV | Četvrtak, 29. 02. 2024. | Komentara: 0

LSV-Vojvođani za nove rekreativne i zelene površine na Limanu umesto verskih objekata

Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani Novi Sad smatra bespotrebnim izgradnju verskog objekta na zelenoj površini koju stanovnici Limana 1 i 2 već godinama rado koriste kao prostor za rekreaciju.
Saopštenja | Sreda, 28. 02. 2024. | Komentara: 0

Da Vojvodini vratimo stari sjaj, a njenim građanima dostojanstven i dobar život

Autonomna Pokrajina Vojvodina danas obeležava 50 godina od proglašenja njenog prvog Ustava, koji joj je garantovao veoma visok stepen autonomije.
Saopštenja | Utorak, 27. 02. 2024. | Komentara: 0

Napad na grb i zastavu Vojvodine napad su na samu autonomiju Vojvodine

Pre 20 godina, odlukom njene Skupštine, Autonomna Pokrajina Vojvodina dobila je svoje simbole. Zastavu i grb.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook