Obnova vrelovoda u ulici Branislava Nušića

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Događaji | Sreda, 09. 05. 2012. | Komentara: 0

Obnova vrelovoda u ulici Branislava Nušića

NOVI SAD - Obnova vrelovoda u ulici Branislava Nušića počela je danas, a radovi na zameni dotrajalih cevi biće okončani krajem maja, najavljeno je tokom današnjeg obilaska radova u ovoj ulici. Kako je izjavio predsednik Skupštine grada Novog Sada Aleksandar Jovanović, uprkos ekonomskoj krizi, "Novi Sad je imao jasnu viziju oko toga šta želi da uradi sa komunalnom infrastrukturom".

LSV

- Novosadska toplana je učinila puno toga da se postojeći stari vrelovodi, koji su izazivali dosta problema zbog dotrajalosti, zamene, tako da smo još pre četiri godine počeli rekonstrukciju vrelovoda u gradu. Pored toga, izgradili su se i novi vrelovodi i sistemi, pa se tako Toplana "Sever" rekonstruisala i povezala sa Termoelektranom-toplanom "Novi Sad" - objasnio je Jovanović, dodajući da je grad uspeo da postojeći komunali sistem unapredi i poboljša, a pružanja komunalnih usluga podigne na viši nivo. Jovanović je najavio i radove na obnavljanju komunalne infrastrukture i u drugim delovima grada, precizirajući da će uskoro početi radovi u Radničkoj ulici u centru Novog Sada.

- U Radničkoj ulici obnovljaće se vrelovodna mreža, ali i vodovni i kanalizacioni sistem. To će biti jedna od većih investicija u gradu - rekao je Jovanović.
Direktor JKP "Novosadska toplana" Vladimir Jelić kazao je da bi radovi u Ulici Branislava Nušića trebalo da budu gotovi do kraja maja.

- Uloga novog vrelovoda je da rastereti dva magistralna vrelovoda koja su bila preopterećena. Izgradnjom ovog voda, grejanje će se potpuno stabilizovati u ovom delu grada - rekao je Jelić. U Ulici Branislava Nušića zameniće se oko 100 metara dotrajalog vrelovoda, a vrednost radova je 3,5 miliona dinara.

(BILSV, 09.05.2012.)



Saopštenja | Četvrtak, 18. 04. 2024. | Komentara: 0

Sredstva za kupovinu školskih udžbenika za sve đake u Srbiji a ne samo beogradske

Zahtevamo od Vlade Republike Srbije da u najkraćem mogućem roku donese odluku o dodeli sredstava za kupovinu školskih udžbenika svim učenicima osnovnih i srednjih škola u Srbiji.

Odbori LSV | Sreda, 17. 04. 2024. | Komentara: 0

Simo Salapura da jasno kaže ko ga primorava da po pitanju Linglonga krši zakon

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI zahteva od gradonačelnika Zrenjanina Sime Salapure da, na osnovu člana 62. Poslovnika o radu Skupštine grada Zrenjanina, inicira sednicu gradskog parlamenta na kojoj će izneti sve informacije vezane za izgradnju objekata kineske fabrike guma „Linglong“.
Izjave | Utorak, 16. 04. 2024. | Komentara: 0

LSV - VOJVOĐANI sigurno izlazi na lokalne izbore

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI sigurno izlazi na predstojeće lokalne izbore u Novom Sadu, izjavila je predsednica novosadskog odbora LSV – VOJVOĐANI Maja Mrnuštik. Ona je u izjavi za 021.rs rekla da je LSV – VOJVOĐANI prošle nedelje formirala izborni štab i napravila program prioriteta za koje će se zalagati u narednom periodu. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook