Obustaviti obavezu redovne godišnje registracije za poljoprivredna vozila

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Sreda, 16. 03. 2011. | Komentara: 0

Obustaviti obavezu redovne godišnje registracije za poljoprivredna vozila

Novi Sad, 16. mart - Liga socijaldemokrata Vojvodine predlaže Vladi Republike Srbije da u sklopu mera pomoći građanima u vreme krize hitno obustavi obavezu redovne godišnje registracije traktora, kombajna, prikolica i ostalih poljoprovrednih mašina, uvedenu novim Zakonom o bezbednosti saobraćaja na putevima.

Smatramo da je važno da ostane obaveza redovnog godišnjeg tehničkog pregleda, kao što je i bilo do nedavno, kako bi se održao nivo bezbednosti na putevima.
Ali, redovna godišnja registracija sa svim svojim troškovima, prevelik je danak za ionako osiromašena poljoprivredna domaćinstva.

Poljoprivrednici u Srbiji i inače imaju manje subvencija nego što je to slučaj u zemljama u okruženju. Ovakva mera bi im svakako uštedela dosta novca i pomogla da nekako prebrode ovu godinu u kojoj je repro materijal već poskupeo 30 odsto u odnosnu na prethodnu.

Poljoprivreda može biti jedan od načina za izlazak iz krize, ali da bi se to i ostvarilo potreban je strateški prilaz i pomoć države poljoprivrednim proizvođačima.
Za početak, barem ovakva.

Biro za informisanje
Lige socijaldemokrata Vojvodine




Odbori LSV | Nedelja, 31. 03. 2024. | Komentara: 0

Milan Đurić nije dostojan da bude gradonačelnik Novog Sada

Podrška gradonačelnika Novog Sada Milana Đurića onima koji nose majice sa likom osuđenog ubice predsednika vlade naše zemlje, predstavljajući se kao branitelji srpstva, predstavlja izdaju države, Ustava i samog srpstva u koje se svi zajedno lažno zaklinju. 
Saopštenja | Petak, 29. 03. 2024. | Komentara: 0

Oslobodite Filozofski fakultet u Novom Sad od opsade huligana

Pozivam najviše državne funkcionere i organe, a posebno policiju da  pod hitno prekinu sa okretanjem glave od trenutnih događanja na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu, prećutnom ili čak otvorenom podrškom nasilnim uzurpatorima koji su kreirali izuzetno opasnu i potencijalno zapaljivu situaciju. 

Odbori LSV | Petak, 29. 03. 2024. | Komentara: 0

Sloboda govora a ne okupacija fakulteta, zloupotreba i indoktrinacija mladih!

Uvek ćemo se boriti protiv zloupotrebe mladih, indoktrinacije, zloupotreba institucija i širenja ksenofobije. Pokušaji zastrašivanja pojedinaca ili institucija i uzvikivanje praznih parola dok nose majice sa likovima osuđenika i zločinca su stvari koje će u ovom društvu biti zaustavljeni. Daćemo sve od sebe da to što pre bude ostvareno.




ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook