Očišćena deponija na Podbari

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Utorak, 05. 06. 2012. | Komentara: 0

Očišćena deponija na Podbari

NOVI SAD - Članovi Mesnog odbora "Podbara" Gradskog odbora LSV Novi Sad očistili su deponiju koja se nalazila kod napuštene kuće u Ulici Save Vukovića. Ovom akcijom članice i članovi Lige želeli su da obeleže 5.jun, Međunarodni dan zaštite životne sredine i ukažu sugrađanima na veliki problem divljih deponija.

LSV

Kako je navela članica MO "Podbara" Melanija Čejić ova kuća je nekada bila poznata firma, dok je danas ruševina okružena smećem i neprijatnim mirisom.

- Ljudi ovde odlažu smeće, a uveče se skupljaju beskućnici. Ovo je postao veliki problem i, nažalost, ovo nije jedino ovakvo mesto u našem gradu. Bojimo se da se ovo ne pretvori u nešto još gore i zato želimo da apelujemo na građane da ne bacaju svoje smeće ovde. Nama, koji živimo ovde stalo je do očuvanja naše životne sredine i trudićemo se da smanjimo broj ovakvih objekata jer ne želimo da se naš kraj pretvori u deponiju- rekla je Čejić.

Njen kolega Slobodan Ilić kazao je da Podbara, kao deo šireg centra grada i jedan od njegovih najstarijih delova, sigurno nije zaslužila da se pretvori u deponiju.
- Sprečavanje toga će nam u narednom periodu biti jedan od glavnih zadataka. Akcija koju smo održali naišla je na opšte odbravanje okupljenog komšiluka - naveo je Ilić.

(BILSV, 05.06.2012.)



Saopštenja | Četvrtak, 18. 04. 2024. | Komentara: 0

Sredstva za kupovinu školskih udžbenika za sve đake u Srbiji a ne samo beogradske

Zahtevamo od Vlade Republike Srbije da u najkraćem mogućem roku donese odluku o dodeli sredstava za kupovinu školskih udžbenika svim učenicima osnovnih i srednjih škola u Srbiji.

Odbori LSV | Sreda, 17. 04. 2024. | Komentara: 0

Simo Salapura da jasno kaže ko ga primorava da po pitanju Linglonga krši zakon

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI zahteva od gradonačelnika Zrenjanina Sime Salapure da, na osnovu člana 62. Poslovnika o radu Skupštine grada Zrenjanina, inicira sednicu gradskog parlamenta na kojoj će izneti sve informacije vezane za izgradnju objekata kineske fabrike guma „Linglong“.
Izjave | Utorak, 16. 04. 2024. | Komentara: 0

LSV - VOJVOĐANI sigurno izlazi na lokalne izbore

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI sigurno izlazi na predstojeće lokalne izbore u Novom Sadu, izjavila je predsednica novosadskog odbora LSV – VOJVOĐANI Maja Mrnuštik. Ona je u izjavi za 021.rs rekla da je LSV – VOJVOĐANI prošle nedelje formirala izborni štab i napravila program prioriteta za koje će se zalagati u narednom periodu. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook