Odbor za evropske integracije i međuregionalnu saradnju najaktivniji

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Ponedeljak, 11. 08. 2014. | Komentara: 0

Odbor za evropske integracije i međuregionalnu saradnju najaktivniji

NOVI SAD - Odbor za evropske integracije i međuregionalnu saradnju, koji odobrava i delegira poslanike za posete inostranstvu, trebalo bi da ubuduće, promenom Poslovnika usklađenog s novim Statutom AP Vojvodine, ima značajno šire ingerencije nego do sada jer bi Pokrajinskoj vladi trebalo da budu oduzete neke nadležnosti iz međuregionalne saradnje i prenete na nivo Skupštine Vojvodine, piše današnii Dnevnik. 

LSV

Predsednica Odbora za evropske integracije i međuregionalnu saradnju Maja Sedlarević ukazuje da se do sada međuregionalna sradanja svodila na međuparlamentarnu saradnju, a očekuje da će u narednom periodu uticaj Odbora biti veći. Ona napominje da je međuregionalna saradnja najviši stepen sradnje koji Pokrajina može ostvariti, ali je pokrajinski parlament aktivan u okviru Skupštine evropskih regiona (AER). Kao najznačajniji događaj ove godine na planu međuregionalne saradnje Maja Sedlarević izdvojila bi putovanje u Štutgart, odnosno pokrajinu Baden-Virtemberg gde je potpisana izjava o namerama.

– Radi se o jednoj od pet najrazvijenijih regija Evrope. U programu rada tamošnji parlament jednom u pet godina ide u protkoloranu posetu prijateljskoj regiji, a ove godine biće to Vojvodina, krajem septembra ili početkom oktobra – ističe predsednica Odbora za evrointegracije, i nada se da će to biti korak napred ka uspostavljanju konkretnije saradnje dveju pokrajina. Ukazala je i da je to jedan od najaktivnijih odbora u pokrajinskom paralamentu i da međuregionalna saradnja daje dobre rezultate, navodeći posebno primere prekogranične saradanje s regijama Bač-Kiškun i Čongrad u Mađarskoj, okrugom Karaš-Severin u Rumuniji, Istarskom i Vukovarsko-srijemskom županijom iz Hrvatske.

(BILSV, 11. 08. 2014)



Saopštenja | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Konkretnim merama pokazati da se nasilje nad ženama više neće tolerisati

Još jedan femicid koji se juče dogodio, peti od početka ove godine, dokaz je da se naše društvo suočava se ozbiljnom krizom i da je neophodno da država hitno preduzme korake ka rešavanju ovog problema.
Odbori LSV | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Vojvođani podržavaju slobodu govora

Pozivamo celokupnu demokratsku javnost da stane u zaštitu Ustavom zagarantovane slobode govora i snažno osudi najgnusnije pretnje upućene univerzitetskom profesoru dr Dinku Gruhonjiću i novinarki Ani Lalić.
Saopštenja | Sreda, 27. 03. 2024. | Komentara: 0

Kostreš: Bajatović lažima o Vojvodini pokušava da sakrije pljačku i slom režimske politike

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poziva Dušana Bajatovića, najplaćenijeg građanina Srbije, čoveka koji gazi interese države u kojoj živi zarad interesa Ruske Federacije, da prestane sa sejanjem mržnje i zastrašivanjem građana Srbije i Vojvodine.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook