21 godina od pobede demokratskog Zrenjanina

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Sreda, 27. 12. 2017. | Komentara: 0

21 godina od pobede demokratskog Zrenjanina

ZRENJANIN - Liga socijajaldemokrata Vojvodine podseća da se danas obeležava 21 godina od formiranja prve demokratske vlasti u gradu Zrenjaninu. Posle pobede opozicionih stranaka na novembarskim izborima 1996. godine usledio je niz opstruktivnih i koruptivnih radnji predstavnika stranaka Miloševićeve vlasti.

LSV

Ponavljanja izbora u velikom broju izbornih jedinica, pretnje odbornicima i korišćenje sile u cilju zadržavanja vlasti, samo su neki od najočitijih primera protivzakonitog delovanja socijalista i julovaca u Zrenjaninu tih dana. Srećom, odbornici opozicije 27.12.1996. godine odoleli su svim pritiscima i proceduralnim zamkama odlazeće vlasti i započeto je konstituisanje organa lokalne vlasti.

Odbrana izborne volje građana Zrenjanina nastavila se u zgradi Skupštine grada, u koju su odbornici demokratske većine ušli i tako sprečili novi niz protivzakonitih akcija funkcionera SPS
i JUL.

Odbornici su u svojim naporima istrajali i Lex specialisom, koji je izglasan posle pritiska Evropske unije, priznata je pobeda opozicije na lokalnim izborima u Srbiji, pa tako i Zrenjaninu. Demokratska borba odbornika Skupštine grada Zrenjanian iz 1996. i 1997. godina primer je borbe za poštovanje demokratskih principa, nasuprot vlasti koja se zasniva na protivzakonitim
merama. 27.12.1996. začetak je perioda stvaranja demokratskih institucija u Zrenjaninu.

(BILSV, 27.12.2017)

 




Odbori LSV | Utorak, 22. 01. 2013. | Komentara: 0

Selektivno poštovanje vojvođanskih simbola u Zrenjaninu

ZRENJANIN – Gradska organizacija Lige socijaldemokrata Vojvodine Zrenjanin pozdravila je današnje vraćanje zastave AP Vojvodine na zrenjaninsku Gradsku kuću, ističući da joj je drago da je predsednik Skupštine grada uvideo značaj poštovanja vojvođanskih simbola i održao svoju reč, datu prošle nedelje.
Odbori LSV | Utorak, 22. 01. 2013. | Komentara: 0

Matić: Zrenjanin treba decentralizovati

ZRENJANIN - Kandidat Lige socijaldemokrata Vojvodine za poslanika u Skupštini AP Vojvodine mr Vojislav Matić ukazao je na današnjoj konferenciji za novinare na dodatno centralizovanje grada Zrenjanina, koje je sprovedeno od 6.jula.
Odbori LSV | Petak, 18. 01. 2013. | Komentara: 0

Vratićemo Novom Sadu sve što mu oduzimaju

NOVI SAD, 18. januar - Gradski odbor LSV Novi Sad energično zahteva da se vrati ravnopravna upotreba latiničkog kao i ćiriličnog pisma, kao što je to bila praksa prethodnih godina.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook