21 godina od pobede demokratskog Zrenjanina

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Sreda, 27. 12. 2017. | Komentara: 0

21 godina od pobede demokratskog Zrenjanina

ZRENJANIN - Liga socijajaldemokrata Vojvodine podseća da se danas obeležava 21 godina od formiranja prve demokratske vlasti u gradu Zrenjaninu. Posle pobede opozicionih stranaka na novembarskim izborima 1996. godine usledio je niz opstruktivnih i koruptivnih radnji predstavnika stranaka Miloševićeve vlasti.

LSV

Ponavljanja izbora u velikom broju izbornih jedinica, pretnje odbornicima i korišćenje sile u cilju zadržavanja vlasti, samo su neki od najočitijih primera protivzakonitog delovanja socijalista i julovaca u Zrenjaninu tih dana. Srećom, odbornici opozicije 27.12.1996. godine odoleli su svim pritiscima i proceduralnim zamkama odlazeće vlasti i započeto je konstituisanje organa lokalne vlasti.

Odbrana izborne volje građana Zrenjanina nastavila se u zgradi Skupštine grada, u koju su odbornici demokratske većine ušli i tako sprečili novi niz protivzakonitih akcija funkcionera SPS
i JUL.

Odbornici su u svojim naporima istrajali i Lex specialisom, koji je izglasan posle pritiska Evropske unije, priznata je pobeda opozicije na lokalnim izborima u Srbiji, pa tako i Zrenjaninu. Demokratska borba odbornika Skupštine grada Zrenjanian iz 1996. i 1997. godina primer je borbe za poštovanje demokratskih principa, nasuprot vlasti koja se zasniva na protivzakonitim
merama. 27.12.1996. začetak je perioda stvaranja demokratskih institucija u Zrenjaninu.

(BILSV, 27.12.2017)

 




Odbori LSV | Petak, 18. 01. 2013. | Komentara: 0

Kome u Zrenjaninu smeta zastava Vojvodine?

ZRENJANIN – Gradska organizacija Lige socijaldemokrata Vojvodine Zrenjanin najoštrije osuđuje odluku nove vlasti u Zrenjaninu da skine zastavu Vojvodine sa skoro svih javnih preduzeća i institucija, kao i sa Gradske kuće, i zahteva hitno objašnjenje odgovornih za ovakav postupak.
Odbori LSV | Sreda, 16. 01. 2013. | Komentara: 0

Liga ostaje jedinstvena

ZRENJANIN - Gradska organizacija Lige socijaldemokrata Vojvodine saopštila je da neće komentarisati današnji javni nastup Ivice Rogića.
Odbori LSV | Utorak, 15. 01. 2013. | Komentara: 0

Matić: Vojvodina na prvom mestu

ZRENJANIN – Vojislav Matić biće kandidat Lige socijaldemokrata Vojvodine za poslanika u Skupštini AP Vojvodine na predstojećim ponovljenim pokrajinskim izborima u izbornoj jedinici 17, predviđenim za 17. februar, potvrđeno je danas u zrenjaninskom odboru LSV.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook