21 godina od pobede demokratskog Zrenjanina

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Sreda, 27. 12. 2017. | Komentara: 0

21 godina od pobede demokratskog Zrenjanina

ZRENJANIN - Liga socijajaldemokrata Vojvodine podseća da se danas obeležava 21 godina od formiranja prve demokratske vlasti u gradu Zrenjaninu. Posle pobede opozicionih stranaka na novembarskim izborima 1996. godine usledio je niz opstruktivnih i koruptivnih radnji predstavnika stranaka Miloševićeve vlasti.

LSV

Ponavljanja izbora u velikom broju izbornih jedinica, pretnje odbornicima i korišćenje sile u cilju zadržavanja vlasti, samo su neki od najočitijih primera protivzakonitog delovanja socijalista i julovaca u Zrenjaninu tih dana. Srećom, odbornici opozicije 27.12.1996. godine odoleli su svim pritiscima i proceduralnim zamkama odlazeće vlasti i započeto je konstituisanje organa lokalne vlasti.

Odbrana izborne volje građana Zrenjanina nastavila se u zgradi Skupštine grada, u koju su odbornici demokratske većine ušli i tako sprečili novi niz protivzakonitih akcija funkcionera SPS
i JUL.

Odbornici su u svojim naporima istrajali i Lex specialisom, koji je izglasan posle pritiska Evropske unije, priznata je pobeda opozicije na lokalnim izborima u Srbiji, pa tako i Zrenjaninu. Demokratska borba odbornika Skupštine grada Zrenjanian iz 1996. i 1997. godina primer je borbe za poštovanje demokratskih principa, nasuprot vlasti koja se zasniva na protivzakonitim
merama. 27.12.1996. začetak je perioda stvaranja demokratskih institucija u Zrenjaninu.

(BILSV, 27.12.2017)

 




Odbori LSV | Utorak, 13. 02. 2024. | Komentara: 0

Zahtevamo nadoknadu štete građanima kojima su uređaji stradali zbog eksperimentalne tehničke vode

Predstavnici Gradskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani Zrenjanin doneli su ispred Gradske kuće neke od uređaja koji su pokvareni zbog toga što zrenjaninskim cevima teče ko zna kakva eksperimentalna tehnička voda.
Odbori LSV | Četvrtak, 08. 02. 2024. | Komentara: 0

Zašto gori Fruška gora?

Novosadski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani poziva ministre unutrašnjih poslova i zaštite životne sredine da hitno obaveste javnost koji su uzroci požara koji su besneli sinoć na Fruškoj gori, kao i kako se planira sanacija posledica požara.
Odbori LSV | Utorak, 06. 02. 2024. | Komentara: 0

LSV-Vojvođani Zrenjanin: Zahtevamo transparentnost gradske administracije u vezi sa biračkim spiskovima

Liga socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani Zrenjanin, uputila je danas Gradskoj upravi grada Zrenjanina zahtev za dostupnost informacije od javnog  značaja - ukupan broj građana sa teritorije grada Zrenjanina koji su upisani u birački spisak na današnji dan.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook