25 hiljada potpisa za trajnu registraciju traktora

 
 
Izbori u LSV
Odbori LSV | Utorak, 07. 06. 2011. | Komentara: 0

25 hiljada potpisa za trajnu registraciju traktora

LSV SomborSOMBOR - Liga socijaldemokrata Vojvodine je u proteklih mesec dana prikupila preko 25 hiljada potpisa za obustavu godišnje registracije traktora i druge poljoprivredne mehanizacije " izjavio je na današnjoj konferenciji za novinare predsednik Gradskog odbora LSV Sombor Dragan Nenadov.

- Akciju prikupljanja potpisa ćemo nastaviti i tokom juna meseca u svim somborskim selima, kao i u samom gradu Somboru. Imamo nameru da prikupljene potpise predamo Ministarstvu poljoprivrede i da od Vlade Republike Srbije zahtevamo da hitno promeni odluku da se registracija traktora, kombajna, prikolica i ostalih poljoprivrednih mašina plaća samo jednom, a ne svake godine " rekao je on.

Nenadov je naglasio da ovom akcijom, čineći ono što može, Liga socijaldemokrata Vojvodine nastavlja da pomaže poljoprivrednicima, da lakše prebrode ekonomsku krizu, koja nije izostavila ni našu zemlju, i činjenicu da je repromaterijal poskupeo za 30 procenata u odnosu na prethodnu godinu.

- Obavezna registracija traktora svake godine je veliki namet za ionako osiromašena poljoprivredna domaćinstva. Statistički podaci govore da je do skora rastao broj registrovanih poljoprivrednih gazdinstava, ali danas to nije slučaj. Taj broj se drastično smanjuje i očekuje se da ih neće biti više od 90 hiljada" naveo je on. Nenadov je rekao da Vojvodina dolazi u situaciju da guši osnovnu delatnost i prvi oslonac privredi.

- Smatramo da redovan tehnički pregled, treba da ostane godišnja obaveza, kako bi se održao nivo bezbednosti na putevima i sigurnost vozača traktora i ostalih učesnika u saobraćaju " podsetio je Nenadov i zaključio da će Liga socijaldemokrata Vojvodine uputiti predlog za izmenu Zakona, jer traktor nije prevozno sredstvo, traktor i priključna mehanizacija predstavljaju potrebu savremenog poljoprivrednog domaćinstva.

Na kraju konferencije za medije, Nenadov se, u ime Gradskog odbora LSV Sombor, zahvalilo građanima koji su svojim potpisima podržali kapanju "100% plate za trudnice" i naglasio da očekuje da će se, u skoroj budućnosti, ženama na održavanju trudnoće iznos do pune plate isplaćivati iz Budžeta grada. Predlog je dostavljen skupštinskim službama, i trebalo bi da se nađe na dnevnom redu Skupštine grada Sombora.

(BILSV, 27.05.2011.)
Odbori LSV | Utorak, 15. 10. 2019. | Komentara: 0

Zrenjaninska vlast šampion u uvođenju novih nameta za građane

Zrenjaninska naprednjačka vlast ne prestaje da nas iznenađuje kreativnošću koju pokazuje u izmišljanju novih načina da poveća namete građanima, saopštila je danas odbornička grupa Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini grada Zrenjanina. 
Odbori LSV | Ponedeljak, 07. 10. 2019. | Komentara: 0

Članovi Izvršnog odbora LSV Zrenjanin zahtevaju rešavanje problema kafilerije

Članovi i članice Izvršnog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Zrenjanin otišli su do kafilerije da izraze svoje nezadovoljstvo zbog širenja neprijatnih mirisa iz kafilerije „Prekon“ i iskažu stav da se problem mora bez odlaganja rešiti.
Odbori LSV | Nedelja, 06. 10. 2019. | Komentara: 0

Marton: Gradska vlast da se već jednom uozbilji

Smatramo da nije dobro što vladajuća većina i dalje nastavlja sa starom praksom odbijanja svakog našeg predloga. Za dva do tri meseca će se te iste tačke naći na dnevnom redu, jer su to životni problemi naših sugrađana koji moraju da se rešavaju – izjavio je odbornik Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini grada Zrenjanina Aleksandar Marton.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook