25 hiljada potpisa za trajnu registraciju traktora

 
 
Izbori u LSV
Odbori LSV | Utorak, 07. 06. 2011. | Komentara: 0

25 hiljada potpisa za trajnu registraciju traktora

LSV SomborSOMBOR - Liga socijaldemokrata Vojvodine je u proteklih mesec dana prikupila preko 25 hiljada potpisa za obustavu godišnje registracije traktora i druge poljoprivredne mehanizacije " izjavio je na današnjoj konferenciji za novinare predsednik Gradskog odbora LSV Sombor Dragan Nenadov.

- Akciju prikupljanja potpisa ćemo nastaviti i tokom juna meseca u svim somborskim selima, kao i u samom gradu Somboru. Imamo nameru da prikupljene potpise predamo Ministarstvu poljoprivrede i da od Vlade Republike Srbije zahtevamo da hitno promeni odluku da se registracija traktora, kombajna, prikolica i ostalih poljoprivrednih mašina plaća samo jednom, a ne svake godine " rekao je on.

Nenadov je naglasio da ovom akcijom, čineći ono što može, Liga socijaldemokrata Vojvodine nastavlja da pomaže poljoprivrednicima, da lakše prebrode ekonomsku krizu, koja nije izostavila ni našu zemlju, i činjenicu da je repromaterijal poskupeo za 30 procenata u odnosu na prethodnu godinu.

- Obavezna registracija traktora svake godine je veliki namet za ionako osiromašena poljoprivredna domaćinstva. Statistički podaci govore da je do skora rastao broj registrovanih poljoprivrednih gazdinstava, ali danas to nije slučaj. Taj broj se drastično smanjuje i očekuje se da ih neće biti više od 90 hiljada" naveo je on. Nenadov je rekao da Vojvodina dolazi u situaciju da guši osnovnu delatnost i prvi oslonac privredi.

- Smatramo da redovan tehnički pregled, treba da ostane godišnja obaveza, kako bi se održao nivo bezbednosti na putevima i sigurnost vozača traktora i ostalih učesnika u saobraćaju " podsetio je Nenadov i zaključio da će Liga socijaldemokrata Vojvodine uputiti predlog za izmenu Zakona, jer traktor nije prevozno sredstvo, traktor i priključna mehanizacija predstavljaju potrebu savremenog poljoprivrednog domaćinstva.

Na kraju konferencije za medije, Nenadov se, u ime Gradskog odbora LSV Sombor, zahvalilo građanima koji su svojim potpisima podržali kapanju "100% plate za trudnice" i naglasio da očekuje da će se, u skoroj budućnosti, ženama na održavanju trudnoće iznos do pune plate isplaćivati iz Budžeta grada. Predlog je dostavljen skupštinskim službama, i trebalo bi da se nađe na dnevnom redu Skupštine grada Sombora.

(BILSV, 27.05.2011.)
Odbori LSV | Ponedeljak, 06. 04. 2020. | Komentara: 0

Hitno obezbediti građanima Zrenjanina vodu!

Liga socijaldemokrata Vojvodine najoštrije kritikuje neodgovorno ponašanje predstavnika zrenjaninske vlasti tokom izuzetno teškog perioda za sve naše sugrađane izazvanog pandemijom koronavirusa. 
Odbori LSV | Sreda, 01. 04. 2020. | Komentara: 0

Ukinuti naplatu parkiranja za vreme vanrednog stanja

Liga socijaldemokrata Vojvodine smatra da je nedopustivo da se u Zrenjaninu i tokom vanrednog stanja naplaćuje parking.
Odbori LSV | Subota, 28. 03. 2020. | Komentara: 0

Zašto nema proizvodnje i podele dezinfekta građanima u opštini Novi Bečej kada postoji oprema?

Opštinski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine Novi Bečej zahteva objašnjenje zašto novobečejska vlast ne organizuje proizvodnju i podelu dezinfekcionog sredstva, natrijumhipohlorita, u dogovoru sa JP „Komunalac“ građanima, kao što to u mnogim gradovima već uveliko funkcioniše.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook