25 hiljada potpisa za trajnu registraciju traktora

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Utorak, 07. 06. 2011. | Komentara: 0

25 hiljada potpisa za trajnu registraciju traktora

LSV SomborSOMBOR - Liga socijaldemokrata Vojvodine je u proteklih mesec dana prikupila preko 25 hiljada potpisa za obustavu godišnje registracije traktora i druge poljoprivredne mehanizacije " izjavio je na današnjoj konferenciji za novinare predsednik Gradskog odbora LSV Sombor Dragan Nenadov.

- Akciju prikupljanja potpisa ćemo nastaviti i tokom juna meseca u svim somborskim selima, kao i u samom gradu Somboru. Imamo nameru da prikupljene potpise predamo Ministarstvu poljoprivrede i da od Vlade Republike Srbije zahtevamo da hitno promeni odluku da se registracija traktora, kombajna, prikolica i ostalih poljoprivrednih mašina plaća samo jednom, a ne svake godine " rekao je on.

Nenadov je naglasio da ovom akcijom, čineći ono što može, Liga socijaldemokrata Vojvodine nastavlja da pomaže poljoprivrednicima, da lakše prebrode ekonomsku krizu, koja nije izostavila ni našu zemlju, i činjenicu da je repromaterijal poskupeo za 30 procenata u odnosu na prethodnu godinu.

- Obavezna registracija traktora svake godine je veliki namet za ionako osiromašena poljoprivredna domaćinstva. Statistički podaci govore da je do skora rastao broj registrovanih poljoprivrednih gazdinstava, ali danas to nije slučaj. Taj broj se drastično smanjuje i očekuje se da ih neće biti više od 90 hiljada" naveo je on. Nenadov je rekao da Vojvodina dolazi u situaciju da guši osnovnu delatnost i prvi oslonac privredi.

- Smatramo da redovan tehnički pregled, treba da ostane godišnja obaveza, kako bi se održao nivo bezbednosti na putevima i sigurnost vozača traktora i ostalih učesnika u saobraćaju " podsetio je Nenadov i zaključio da će Liga socijaldemokrata Vojvodine uputiti predlog za izmenu Zakona, jer traktor nije prevozno sredstvo, traktor i priključna mehanizacija predstavljaju potrebu savremenog poljoprivrednog domaćinstva.

Na kraju konferencije za medije, Nenadov se, u ime Gradskog odbora LSV Sombor, zahvalilo građanima koji su svojim potpisima podržali kapanju "100% plate za trudnice" i naglasio da očekuje da će se, u skoroj budućnosti, ženama na održavanju trudnoće iznos do pune plate isplaćivati iz Budžeta grada. Predlog je dostavljen skupštinskim službama, i trebalo bi da se nađe na dnevnom redu Skupštine grada Sombora.

(BILSV, 27.05.2011.)




Odbori LSV | Sreda, 18. 01. 2012. | Komentara: 0

Odlaganje konkursa u Petrohemiji politički čin

PANČEVO – Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine Pančevo skrenuo je, na jučerašnjoj konferenciji za novinare, pažnju na dešavanja u Petrohemiji, odnosno na odlaganje konkursa za zapošljavanje novih ljudi.
Odbori LSV | Utorak, 17. 01. 2012. | Komentara: 2

Vojska da ustupi napuštene prostore

ZRENJANIN – Predsednik Skupštine grada Zrenjanina Aleksandar Marton apelovao je danas na Ministarstvo odbrane Republike Srbije da prihvati inicijativu novosadskog Društvenog centra da se prostor kasarne "Dr Arčibald Rajs" ustupi na korišćenje udruženjima građana i mladim aktivistima.
Odbori LSV | Nedelja, 15. 01. 2012. | Komentara: 0

Bolji dani za kikindske trudnice

KIKINDA – Ligaši u Kikindi nisu do kraja zadovoljni koracima koje je preduzela lokalna samouprava u pogledu trudnica, iako su napravljeni neki pomaci, ocenio je šef kikindskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Miloš Šibul. Kako je naveo, broj stanovnika opštine Kikinda između dva popisa smanjio se za 10 odsto, zbog čega je inicijativa Lige socijaldemokrata Vojvodine za poboljšanje materijalnog statusa trudnica goruće pitanje koje se ne sme odlagati.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook