73 godine oslobođenja Bečeja od fašizma

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Nedelja, 08. 10. 2017. | Komentara: 0

73 godine oslobođenja Bečeja od fašizma

Bečej, 08. oktobar 2017 - Povodom 8. oktobra dana oslobođenja Bečeja od fašizma, Opštinska organizacija Lige socijaldemokrata Vojvodine Bečej poručuje da je neophodno odati počast svim nevinim žrtvama stradalim u Drugom svetskom ratu, ali i suzbiti svaku savremenu pojavu koja ima obeležje fašizma.

LSV

Bečej i Bačko Petrovo Selo oslobođeni su 8. oktobra, a Bačko Gradište 22. oktobra. U tom periodu je na ovim prostorima vođeni su  žestoki sukobi između Crvene armije sa jedinicama Narodnooslobodilačkog pokreta Jugoslavije protiv Nemaca i mađarskih fašista.

LSV smatra da se žrtava, najcrnje ideologije modernoga sveta, ne smemo prisećati samo jednom ili dva puta godišnje, one treba svakodnevno da nas podsećaju na potrebu aktivne antifašističke borbe. Nažalost i danas je  prisutan duh mržnje i fašizma. Ekstremističke grupe neonacista i klerofašista, koje deluju protivno Ustavu i nesmetano šire svoje ideje mržnje, treba procesuirati i oštro kazniti.

LSV smatra da je neophodno negovanje kulture sećanja kako se ovakve strahote nikada ne bi ponovile. LSV očekuje reakciju države na svaki oblik ekstremizma, na svaki govor mržnje, na svaki grafit mržnje, na svaki istup mržnje.

Toth Ferenc
Predsednik Opštinskog odbora
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Bečej




Odbori LSV | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Vojvođani podržavaju slobodu govora

Pozivamo celokupnu demokratsku javnost da stane u zaštitu Ustavom zagarantovane slobode govora i snažno osudi najgnusnije pretnje upućene univerzitetskom profesoru dr Dinku Gruhonjiću i novinarki Ani Lalić.
Odbori LSV | Utorak, 26. 03. 2024. | Komentara: 0

Lokalna vlast u Zrenjaninu 11 meseci nije konstituisala Savet za odbranu i bezbednost

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI smatra da je nedopustivo, ali i protivno odredbama Statuta grada Zrenjanina što lokalna vlast u Zrenjaninu, gotovo 11 meseci posle imenovanja članova Saveta za odbranu i bezbednost, nije konstituisala ovo telo.
Odbori LSV | Ponedeljak, 25. 03. 2024. | Komentara: 0

U čije ime i za čiji račun je organizovana bakljada povodom godišnjice bombardovanja?

Ako huliganske bakljade, praćene militantnim obećanjima, koje se odigravaju na saobraćajnici u neposrednoj blizini spomenika kulture čiju bezbednost i ugrožavaju, nemaju veze sa aktuelnom vlasti i policijskim službama, onda neka se novosadska vlast od njih ogradi i osudi ih, a policija uradi ono što joj je posao. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook