73 godine oslobođenja Bečeja od fašizma

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Nedelja, 08. 10. 2017. | Komentara: 0

73 godine oslobođenja Bečeja od fašizma

Bečej, 08. oktobar 2017 - Povodom 8. oktobra dana oslobođenja Bečeja od fašizma, Opštinska organizacija Lige socijaldemokrata Vojvodine Bečej poručuje da je neophodno odati počast svim nevinim žrtvama stradalim u Drugom svetskom ratu, ali i suzbiti svaku savremenu pojavu koja ima obeležje fašizma.

LSV

Bečej i Bačko Petrovo Selo oslobođeni su 8. oktobra, a Bačko Gradište 22. oktobra. U tom periodu je na ovim prostorima vođeni su  žestoki sukobi između Crvene armije sa jedinicama Narodnooslobodilačkog pokreta Jugoslavije protiv Nemaca i mađarskih fašista.

LSV smatra da se žrtava, najcrnje ideologije modernoga sveta, ne smemo prisećati samo jednom ili dva puta godišnje, one treba svakodnevno da nas podsećaju na potrebu aktivne antifašističke borbe. Nažalost i danas je  prisutan duh mržnje i fašizma. Ekstremističke grupe neonacista i klerofašista, koje deluju protivno Ustavu i nesmetano šire svoje ideje mržnje, treba procesuirati i oštro kazniti.

LSV smatra da je neophodno negovanje kulture sećanja kako se ovakve strahote nikada ne bi ponovile. LSV očekuje reakciju države na svaki oblik ekstremizma, na svaki govor mržnje, na svaki grafit mržnje, na svaki istup mržnje.

Toth Ferenc
Predsednik Opštinskog odbora
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Bečej




Odbori LSV | Petak, 16. 02. 2024. | Komentara: 0

Preskup vatromet u Novom Sadu još jedan primer bahatosti i bezobrazluka gradske vlasti

Liga socijaldemokrata Vojvodine - VOJVOĐANI poručuje novosadskoj gradskoj vlasti da je licemerna i da ne vodi računa o interesima građana Novog Sada.
Odbori LSV | Četvrtak, 15. 02. 2024. | Komentara: 0

Neprimereno obeležavanje dana državnosti u Novom Sadu

Pozdravljamo obeležavanje Dana državnosti Republike Srbije, ali smatramo nedopustivim i neprimerenim da se to radi artiljerijskom paljbom sa Petrovaradinske tvrđave, sa koje je Novi Sad na sličan način bombardovan, paljen i uništen 1849. godine.

Odbori LSV | Sreda, 14. 02. 2024. | Komentara: 0

Zrenjanin mora krasiti mural sa likom Snežane Perić Pantić

Odbornička grupa Liga socijaldemokrata Vojvodine-VOJVOĐANI u Skupštini grada Zrenjanina uputila je danas gradonačelniku Simi Salupuri inicijativu kojom se predlaže da naša proslavljena karatistkinja Snežana Perić Pantić, koja je preminula pre dve godine, dobije mural u gradu Zrenjaninu.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook