Akcija "Budi deo naše kuće"

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Subota, 31. 03. 2012. | Komentara: 0

Akcija "Budi deo naše kuće"

ZRENJANIN - Članice i članovi Gradske organizacije Lige socijaldemokrata Vojvodine Zrenjanin organizovali su danas akciju u centru grada, u okviru koje je direktor Gradske narodne biblioteke „Žarko Zrenjanin“ i kandidat LSV za poslanika u Skupštini AP Vojvodine po većinskom izbornom sistemu mr Vladimir Vasiljev, razgovarao sa sugrađankama i sugrađanima o najvećim problemima u gradu i odgovarao na njihova pitanja.

Vasiljev

- Ovo što mi danas razgovaramo sa građanima liči na političku kampanju, ali nije, zato što LSV, za razliku od drugih političkih partija, već četiri godine radi ovo, i za razliku od drugih političkih partija, mi se svake nedelje, svakog dana, u svakom trenutku, borimo za bolji Zrenjanin, za bolju Vojvodinu, za interes svih građana Vojvodine – izjavio je Vasiljev, zaključujući da Liga socijaldemokrata Vojvodine misli na Zrenjanince i kada nisu izbori i u stalnom kontaktu je sa njima. Iznoseći činjenice Vasiljev je poručio da će Liga nastaviti da se bori, jer svi podaci i brojevi govore da se autonomija isplati.

- Na našu inicijativu je promenjen Zakon o javnoj svojini kojim je Vojvodina dobila svoju imovinu, zato je promenjen i Statut gde piše da ono što je u Vojvodini bude vojvođansko, zato je promenjen Zakon o finansiranju lokalnih samouprava, zato je, na našu inicijativu, u šest gradova u Vojvodini trudnicama isplaćena puna plata, ukinuta godišnja registracija poljoprivrednih mašina, pa će svi zemljoradnici u Vojvodini samo jednom registrovati svoje traktore – podsetio je on, dodajući da je to samo jedan deo aktivnosti za koje se LSV svakodnevno zalaže u Zrenjaninu i čitavoj Vojvodini.

(BILSV, 31.03.2012.)



Odbori LSV | Petak, 29. 03. 2024. | Komentara: 0

Sloboda govora a ne okupacija fakulteta, zloupotreba i indoktrinacija mladih!

Uvek ćemo se boriti protiv zloupotrebe mladih, indoktrinacije, zloupotreba institucija i širenja ksenofobije. Pokušaji zastrašivanja pojedinaca ili institucija i uzvikivanje praznih parola dok nose majice sa likovima osuđenika i zločinca su stvari koje će u ovom društvu biti zaustavljeni. Daćemo sve od sebe da to što pre bude ostvareno.

Odbori LSV | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Vojvođani podržavaju slobodu govora

Pozivamo celokupnu demokratsku javnost da stane u zaštitu Ustavom zagarantovane slobode govora i snažno osudi najgnusnije pretnje upućene univerzitetskom profesoru dr Dinku Gruhonjiću i novinarki Ani Lalić.
Odbori LSV | Utorak, 26. 03. 2024. | Komentara: 0

Lokalna vlast u Zrenjaninu 11 meseci nije konstituisala Savet za odbranu i bezbednost

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI smatra da je nedopustivo, ali i protivno odredbama Statuta grada Zrenjanina što lokalna vlast u Zrenjaninu, gotovo 11 meseci posle imenovanja članova Saveta za odbranu i bezbednost, nije konstituisala ovo telo.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook