Akcija protiv godišnje registracije traktora u Aracu i Bajši

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Petak, 15. 04. 2011. | Komentara: 0

Akcija protiv godišnje registracije traktora u Aracu i Bajši

ZRENJANIN/BAČKA TOPOLA - Aktivisti Gradsko odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Zrenjanin i Mesnog odbora Aradac danas su ispred mesne kancelarije u tom mestu prikupljali potpise podrške i  promovisali inicijativu za izmenu odluke Vlade Republike Srbije u vezi sa registracijom poljoprivredne mehanizacije.

Inicijativa se odnosi na to da se registracija obavlja jednom, umesto svake godine, kao što je to zakonom trenutno propisano. Prema rečima Adama Paljova, potpredsednika GrO LSV Zrenjanin i predsednika Mesnog odbora Aradac, poljoprivrednici su osiromašeni još 90-tih godina, a u poslednje vreme se susreću sa problemima dispariteta cena repromaterijala i cena poljoprivrednih proizvoda, nedovoljnim ili nikakvim subvencijama, kao i prirodnim nepogodama koje prete da prepolove rod.

- Tehnički pregled poljoprivrednih mašina sa obaveznim osiguranjem, košta između 2.500 i 3.000 dinara " istakao je Adam Paljov. Akcija u Aracu je prema rečima Adama Paljova bila  veoma uspešna i podržana je od strane velikog broja meštana koji su ovu inicijativu prepoznali kao višestruko korisnu za poljoprivredu i poljoprivrednike. Sličnu akciju su danas organizovali i ligaši iz Bačke Topole u mestu Bajša. Prikupljeno je 89 potpisa za samo dva sata. 

(BILSV, 15.04.2011.)




Odbori LSV | Ponedeljak, 19. 03. 2012. | Komentara: 0

Proglašena izborna lista LSV u Novom Sadu

NOVI SAD - Gradska izborna komisija u Novom Sadu potvrdila je izbornu listu Lige
socijaldemokrata Vojvodine - Novi Sad naša kuća – Nenad Čanak" kao drugu na lokalnim izborima, javlja Beta Na listi LSV nastupiće i kandidati Srpskog pokreta obnove.
Odbori LSV | Ponedeljak, 19. 03. 2012. | Komentara: 0

Predati potpisi za kandidaturu Sandre Ristić

BELA CRKVA – Članovi i aktivisti Opštinskog odbora (OO) Lige socijaldemokrata Vojvodine Bela Crkva prikupili su, i danas oko 10:00 časova, opštinskoj izbornoj komisiji u Beloj Crkvi predali potpise za kandidaturu Sandre Ristić za pokrajinsku poslanicu u Skupštini AP Vojvodine za izbore po većinskom sistemu.
Odbori LSV | Ponedeljak, 19. 03. 2012. | Komentara: 0

Krenula kampanja u Bečeju

BEČEJ - Tribinom u Bačkom Petrovom Selu, održanom 15.marta u zgradi mesne zajednice, Liga socijaldemokrata Vojvodine je zvanično započela predizbornu kampanju na teritoriji opštine Bečej.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook