Akcija Vojvođanski monopol

 
 
Izbori u LSV
Odbori LSV | Četvrtak, 03. 05. 2012. | Komentara: 0

Akcija Vojvođanski monopol

ZRENJANIN - Gradski odbor Omladine Lige socijaldemokrata Vojvodine u Zrenjaninu organizovao je danas u centru grada akciju pod nazivom „Vojvođanski monopol“, čiji je cilj ukazivanje na značaj vraćanja vojvođanske imovine.

LSV

- Danas smo zajedno sa sugrađankama i sugrađanima odigrali partiju Vojvođanskog monopola u kome je veoma realno preneta stvarnost, odnosno primenjeno na našu realnost pokazali smo da je Vojvodina u ugroženom položaju u Srbiji, jer joj se oduzme ono što stvori. Sedam odsto, koliko Vojvodina dobija iz republičkog budžeta, daleko je manje od onoga što joj pripada i što Vojvođanke i Vojvođani zaslužuju, a država čak ni za toliko nije revnosna, pa duguje i za 2009, 2010, kao i za prošlu godinu. – izjavila je Božana Vukadinović, predsednica Gradskog odbora Omladine LSV Zrenjanin, dodajući da će Liga socijaldemokrata Vojvodine i dalje insistirati na suštinskoj autonomiji Vojvodine, zakonodavnoj, izvršnoj i sudskoj vlasti.

- Nećemo se zadovoljavati mrvicama koje nam poturaju, već ćemo zahtevati da ono što se u Vojvodini, Zrenjaninu, zaradi, tu i ostane. Jer, kada neko da sto dinara, neko drugi isto toliko, ali mu se od toga vrati samo sedam dinara, dok onaj prvi uzme 193, jasno je da to nije u redu. Ukazujemo na to svakog dana, svakog momenta i nastavićemo to da radimo, zato što živimo ovde  - poručila je Vukadinovićeva.
Omladina LSV u Zrenjaninu je ovim kreativnim performansom nastavila niz akcija koje sprovodi godinama unazad.

(BILSV, 03.05.2012.)Odbori LSV | Utorak, 19. 11. 2019. | Komentara: 0

Zrenjaninska vlast ne poznaje reč lokalpatriotizam

Liga socijaldemokrata Vojvodine očekuje od čelnika gradske vlast u Zrenjaninu da bar povremeno pokažu, makar minimalan stepen lokalpatriotizma. Nažalost, njihovo svakodnevno delovanje ukazuje na suprotno.
Odbori LSV | Četvrtak, 14. 11. 2019. | Komentara: 0

Šnel štrase, autoput, autodrom?

Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine Zrenjanin upitao je danas kada će zaista početi da se radi na dugo najavljivanim auto-putevima Zrenjanin-Beograd i Zrenjanin-Novi Sad.
Odbori LSV | Ponedeljak, 04. 11. 2019. | Komentara: 0

Obećano - opet neispunjeno!

Članovi Odborničke grupe Lige socijaldemokrata Vojvodine juče su, zajedno sa građanima, obišli trasu obilaznice kako bi utvrdili da li je ispoštovan rok za završetak radova koji je od strane investitora definisan za oktobar 2019. godine, kako i stoji na gradilišnoj tabli.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook