Akcija Vojvođanski monopol

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Četvrtak, 03. 05. 2012. | Komentara: 0

Akcija Vojvođanski monopol

ZRENJANIN - Gradski odbor Omladine Lige socijaldemokrata Vojvodine u Zrenjaninu organizovao je danas u centru grada akciju pod nazivom „Vojvođanski monopol“, čiji je cilj ukazivanje na značaj vraćanja vojvođanske imovine.

LSV

- Danas smo zajedno sa sugrađankama i sugrađanima odigrali partiju Vojvođanskog monopola u kome je veoma realno preneta stvarnost, odnosno primenjeno na našu realnost pokazali smo da je Vojvodina u ugroženom položaju u Srbiji, jer joj se oduzme ono što stvori. Sedam odsto, koliko Vojvodina dobija iz republičkog budžeta, daleko je manje od onoga što joj pripada i što Vojvođanke i Vojvođani zaslužuju, a država čak ni za toliko nije revnosna, pa duguje i za 2009, 2010, kao i za prošlu godinu. – izjavila je Božana Vukadinović, predsednica Gradskog odbora Omladine LSV Zrenjanin, dodajući da će Liga socijaldemokrata Vojvodine i dalje insistirati na suštinskoj autonomiji Vojvodine, zakonodavnoj, izvršnoj i sudskoj vlasti.

- Nećemo se zadovoljavati mrvicama koje nam poturaju, već ćemo zahtevati da ono što se u Vojvodini, Zrenjaninu, zaradi, tu i ostane. Jer, kada neko da sto dinara, neko drugi isto toliko, ali mu se od toga vrati samo sedam dinara, dok onaj prvi uzme 193, jasno je da to nije u redu. Ukazujemo na to svakog dana, svakog momenta i nastavićemo to da radimo, zato što živimo ovde  - poručila je Vukadinovićeva.
Omladina LSV u Zrenjaninu je ovim kreativnim performansom nastavila niz akcija koje sprovodi godinama unazad.

(BILSV, 03.05.2012.)



Odbori LSV | Utorak, 31. 01. 2012. | Komentara: 0

Poboljšati građanski angažman u Zrenjaninu

ZRENJANIN – Predsednik Odborničke grupe Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini grada Zrenjanina Predrag Perkić, ocenio je danas, komentarišući odnos lokalne samouprave i nevladinog sektora u Zrenjaninu, da bi se raspisivanjem tematskih konkursa u mnogome doprinelo poboljšanju građanskog angažmana u gradu.
Odbori LSV | Petak, 27. 01. 2012. | Komentara: 0

Sećanje na žrtve Holokausta u Zrenjaninu

ZRENJANIN - Polaganjem venaca na spomen-ploču na mestu nekadašnje sinagoge, na uglu ulica Jevrejske i Sarajlijine, u Zrenjaninu je obeležen Međunarodni dan sećanja na žrtve Holokausta – pogroma jevrejskog naroda tokom Drugog svetskog rata.
Odbori LSV | Četvrtak, 26. 01. 2012. | Komentara: 0

Osnovan MO LSV Novi Karlovci

INĐIJA – Osnivačka skupština MO Novi Karlovci održana je 23. januara 2012. godine u prostorijama lokalne mesne zajednice. Inicijativa je protekla iz samog mesta u akciji sakupljanja potpisa za promenu zakona o registraciji traktora.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook