Ako gradska vlast sutra ne smeni Čelara, znači da ga podržava

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Sreda, 25. 02. 2015. | Komentara: 0

Ako gradska vlast sutra ne smeni Čelara, znači da ga podržava

NOVI SAD - Sve tri opozicione stranke Liga socijaldemokrata Vojvodine, Demokratska stranka i Srpska radikalna stranka, zajednički su zatražile sutrašnju sednicu Skupštine grada na kojoj bi se analizirao predlog zaključka o obrazovanju radne grupe za sagledavanje činjeničnog i pravnog stanja u preduzeću nakon izveštaja državnog revizora o poslovanju u 2013. godini, kao i utvrđivanju odgovornosti i razrešenju direktora JKP „Informatika“ Dejana Čelara, saopštili su danas gradski odbori LSV i DS.
 
LSV
- Činjenica da je Državna revizorska agencija analizirala, ustanovila i iznela brojne nepravilnosti u oblasti poslovanja JKP „Informatika“, samo su kap u čaši i još jedan dokaz bahatog i kriminalnog poslovanja na koje sve tri stranke opozicije odavno ukazuju – navedeno je saopštenju.
 
LSV i DS navode da je građanima i građankama Novog Sada dobro poznato šta su Treća Srbija, njeni funkcioneri i njihova familija uradili od JKP „Informatika“. Partijsko zapošljavanje, doslovno bacanje novca na reprezentaciju, izradu fejsbuk stranice, abnormalna potrošnja goriva, nametanje drugog osiguranja umesto novosadskog DDOR-a, mobing po partijskoj osnovi i finansiranje albuma pojedinih umetnika, samo su neki od detalja njihove radne liste. U međuvremenu, građanima na vrata stižu sudski izvršitelji koje JKP „Informatika“ takođe neravnopravno bira, dok se direktor ovog preduzeća sve češće spominje kao kupac raznih medija, naglašeno je u saopštenju.
 
- Ako Skupština grada sutra ne prihvati predlog za utvrđivanje činjenica o lošem poslovanju ovog preduzeća, ne smeni Dejana Čelara i ne zaustavi razaranje JKP „Informatika“ od strane Treće Srbije, smatraćemo da podržavaju takvo poslovanje i dele odgovornost za svu štetu koja se nanosi ovom gradskom preduzeću i Novom Sadu – zaključeno je u saopštenju novosadskim odborima LSV i DS.
 
(BILSV, 25.02.2015)



Odbori LSV | Petak, 29. 03. 2024. | Komentara: 0

Sloboda govora a ne okupacija fakulteta, zloupotreba i indoktrinacija mladih!

Uvek ćemo se boriti protiv zloupotrebe mladih, indoktrinacije, zloupotreba institucija i širenja ksenofobije. Pokušaji zastrašivanja pojedinaca ili institucija i uzvikivanje praznih parola dok nose majice sa likovima osuđenika i zločinca su stvari koje će u ovom društvu biti zaustavljeni. Daćemo sve od sebe da to što pre bude ostvareno.

Odbori LSV | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Vojvođani podržavaju slobodu govora

Pozivamo celokupnu demokratsku javnost da stane u zaštitu Ustavom zagarantovane slobode govora i snažno osudi najgnusnije pretnje upućene univerzitetskom profesoru dr Dinku Gruhonjiću i novinarki Ani Lalić.
Odbori LSV | Utorak, 26. 03. 2024. | Komentara: 0

Lokalna vlast u Zrenjaninu 11 meseci nije konstituisala Savet za odbranu i bezbednost

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI smatra da je nedopustivo, ali i protivno odredbama Statuta grada Zrenjanina što lokalna vlast u Zrenjaninu, gotovo 11 meseci posle imenovanja članova Saveta za odbranu i bezbednost, nije konstituisala ovo telo.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook