Ako vlast, otvoreno preti i odbija da probleme rešavamo u skupštini, ostaje nam ulica

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Petak, 08. 03. 2019. | Komentara: 0

Ako vlast, otvoreno preti i odbija da probleme rešavamo u skupštini, ostaje nam ulica

Novi Bečej, 08. mart 2019 - Odbornici Lige socijaldemokrata u Novom Bečeju napustili su Skupštinu zbog pretnji njihovom njihovom predsedniku opštinskog odbora Saši Šućurović na sednici veća i odbijanja da se problem Doma zdravlja i optužbe za kriminalne radnje sadašnjeg rukovodstva rasprave u institucijama.

LSV

Odbornici Lige socijaldemokrata Vojvodine napustili su današnju sednicu Skupštine opštine Novi Bečej zbog odbijanja vladajuće koalicije da se najozbiljniji problemi i teme naše opštine rešavaju u okviru institucija sistema.

LSV je tražiila da se formira anketni odbor, koji bi proverio optužbe prethodnog predsednika Skupštine, Mirjana Jakšića, o zloupotrebama položaja, kriminalnim radnjama i drugim malverzacijama opštinskog rukovodstva, koje je naveo obrazlažući svoju ostavku na prethodnoj sednici SO.

Takođe su odbornici LSV tražili da se na dnevni red Skupštine stavi i tačaka o rešavanju problema Doma zdravlja koji se tiču isključivanja telefona, grejanja i interneta. Na taj način bi odbornici dobili zvanične informacije i priliku da razmotre zašto se sve to dešava i koje korake je preduzelo opštinsko rukovodstvo, a koje planira da preduzme, kako ne bi dolazilo do dalje eskalacije i urušavanja ove institucije od vitalnog značaja za naše građane.

Obe tačeke dnevnog reda, koje su predložene kao dopuna, vladajuća većina je odbila da prihvati.

Za razliku od ovih tema, koje je neophodno razmatrati u okviru institucija sisistema, uz maksimalan doprinos svih političkih činilaca, kako bi obe ove teme dobile svoj prihvatljiv epilog, pretnje liderima opozicionih stranaka i svima koji drugačije misle ne smeju se događati nigde, a pogotovu ne na zvaničnoj sednici Opštinskog veća, kao što je to bio slučaj na prethodnom zasedanju.

Liga socijaldemokrata Vojvodine, pokušala je da svoju ulogu opozicije ispuni na najkonstruktivniji način i bila otvorena za razgovore o temama koje moraju biti iznad stranačkih interesa, jer su važne za život naše zajednice. Naši delegati učestvovali su i u izradi novog Statuta opštine. Pokušali smo da sarađujemo ali nismo naišli na razumevanje kod političkih partnera.

Sve ovo pokazatelj je da vladajuća SNS-DS-SRS koalicija ne želi da se problemi rešavaju u okviru institucija, na čemu insistira Liga socijaldemokrata Vojvodine. Pošto je takav naš predlog odbijen odbornici LSV su napustili sednicu. Ukoliko se stav  vlasti ne promeni,  ostaje nam jedino  da probleme koje odbijaju da reše u zvaničnim institucijama  rešavamo na druge načine ili na ulici.  

Opštinski odbor
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Novi Bečej




Odbori LSV | Petak, 02. 02. 2024. | Komentara: 0

Simo Salapura se ne meša u svoj posao i dopušta neljudski tretman prema radnicima Linglonga

Liga socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani traži od svih nadležnih državnih organa, kao i od zrenjanske lokalne samouprave, da najzad počnu da rade svoj posao i učine sve da se ispoštuju zakonske obaveze kineskih investitora u fabrici Linglong. 
Odbori LSV | Ponedeljak, 22. 01. 2024. | Komentara: 0

Zrenjaninski LSV-Vojvođani kontroliše broj upisanih birača u gradu

Odbornička grupa Liga socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani u Skupštini grada Zrenjanina uputila je danas Gradskoj upravi zahtev kojim se traži informacija o ukupnom broju građana sa teritorije grada Zrenjanina, koji su upisani u birački spisak.
Odbori LSV | Subota, 20. 01. 2024. | Komentara: 0

SNS vlast nije sposobna da reši problem vode u Zrenjaninu!

Aktivisti Lige socijaldemokrata Vojvodine-VOJVOĐANI podsetili su danas na dvadeset godina od zabrane upotrebe pijaće vode u Zrenjaninu.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook