Ambrozija raste zbog lošeg održavanja zelenih površina

 
 
Izbori u LSV
Odbori LSV | Utorak, 18. 09. 2018. | Komentara: 0

Ambrozija raste zbog lošeg održavanja zelenih površina

Zrenjanin, 18. septembar 2018 - Liga socijaldemokrata Vojvodine smatra da je zrenjaninska vlast učinila veoma malo u suzbijanju ambrozije. Veliki broj naših sugrađanki i sugrađana ima alergiju koju izaziva ovaj korov.

LSV

Najblaža manifestacija ove alergije su suzne oči, kašalj i jaka kijavica, otežano je obavljanje svakodnevnih aktivnosti, a posle određenog vremena, postoji mogućnost i težih komplikacija disajnih puteva.

Zrenjaninske ulice, travnjaci, parkovi i privatna domaćinstva prepuna su ovog opasnog alergena. Nažalost, svedoci smo potpune zapuštenosti zelenih površina u Zrenjaninu. Korov i trava su na nekim mestima visoki i više od 1.5 metar. Grad se guši u neodržavanoj travi! LSV smatra da je potrebna mnogo veća angažovanost nadležnih organa u borbi protiv ambrozije.

Rešavanje problema ambrozije mora se započeti izradom mnogo kvalitetnijeg programa uređenja zelenih površina. Bitno je naglasiti i loš zakonski okvir, koji ne reguliše kaznenu politiku u oblasti održavanja privatnih, ali i javnih zelenih površina. Grad Zrenjanin nema ingerencije u oblasti zakonodavstva, ali može inicirati izmene Zakona u ovoj oblasti i strože sankcionisanje svih institucija i pojedinaca koji svojim nemarom ugrožavaju zdravlje građana.

Stručnjaci su jasni, ambrozija raste na zemljištu koje je zapušteno, koje se ne održava i na kom se trava retko kosi. Očekujemo hitan plan nadležnih u lokalnoj samoupravi i rešavanje ovog velikog problema!

Aleksandar Marton
odbornik Lige socijaldemokrata Vojvodine
u Skupštini grada Zrenjanina




Odbori LSV | Ponedeljak, 10. 12. 2018. | Komentara: 0

Poštovanje ljudskih prava naše društvo će učiniti boljim

Odbornik Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini grada Zrenjanina Aleksandar Marton podsetio je danas na važnost poštovanja ljudskih prava. 
Odbori LSV | Sreda, 05. 12. 2018. | Komentara: 0

Zrenjanin još uvek bez licitacija za zemljište

Liga socijaldemokrata Vojvodine najoštrije kritikuje gradsku vlast što licitacija za izdavanje u zakup poljoprivrednog zemljišta u državnom vlasništvu na području Zrenjanina i ove, kao i prethodnih pet godina, kasni.
Odbori LSV | Četvrtak, 29. 11. 2018. | Komentara: 0

Zabrana prerade životinjskog otpada u zrenjaninskoj kafileriji dobra vest

Liga socijaldemokrata Vojvodine pozdravlja odluku privrednog suda u Zrenjaninu kojom se na tri godine zabranjuje prerada otpada životinjskog porekla kafileriji „Prekon“. Odluka suda je prvostepena i njom se „Prekonu“ nalaže tehnička rekonstrukcija koja bi smanjila emisiju smrada i isparenja.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook