Ambrozija raste zbog lošeg održavanja zelenih površina

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Utorak, 18. 09. 2018. | Komentara: 0

Ambrozija raste zbog lošeg održavanja zelenih površina

Zrenjanin, 18. septembar 2018 - Liga socijaldemokrata Vojvodine smatra da je zrenjaninska vlast učinila veoma malo u suzbijanju ambrozije. Veliki broj naših sugrađanki i sugrađana ima alergiju koju izaziva ovaj korov.

LSV

Najblaža manifestacija ove alergije su suzne oči, kašalj i jaka kijavica, otežano je obavljanje svakodnevnih aktivnosti, a posle određenog vremena, postoji mogućnost i težih komplikacija disajnih puteva.

Zrenjaninske ulice, travnjaci, parkovi i privatna domaćinstva prepuna su ovog opasnog alergena. Nažalost, svedoci smo potpune zapuštenosti zelenih površina u Zrenjaninu. Korov i trava su na nekim mestima visoki i više od 1.5 metar. Grad se guši u neodržavanoj travi! LSV smatra da je potrebna mnogo veća angažovanost nadležnih organa u borbi protiv ambrozije.

Rešavanje problema ambrozije mora se započeti izradom mnogo kvalitetnijeg programa uređenja zelenih površina. Bitno je naglasiti i loš zakonski okvir, koji ne reguliše kaznenu politiku u oblasti održavanja privatnih, ali i javnih zelenih površina. Grad Zrenjanin nema ingerencije u oblasti zakonodavstva, ali može inicirati izmene Zakona u ovoj oblasti i strože sankcionisanje svih institucija i pojedinaca koji svojim nemarom ugrožavaju zdravlje građana.

Stručnjaci su jasni, ambrozija raste na zemljištu koje je zapušteno, koje se ne održava i na kom se trava retko kosi. Očekujemo hitan plan nadležnih u lokalnoj samoupravi i rešavanje ovog velikog problema!

Aleksandar Marton
odbornik Lige socijaldemokrata Vojvodine
u Skupštini grada Zrenjanina




Odbori LSV | Utorak, 09. 04. 2024. | Komentara: 0

Zrenjaninska vlast ne ume ni semafore da održava

Liga socijaldemokrata Vojvodine - VOJVOĐANI zahteva da predstavnici vlasti u Zrenjaninu bez odlaganja poprave semafore, jer oni već skoro mesec dana na više lokacija u gradu ne rade kako treba.
Odbori LSV | Sreda, 03. 04. 2024. | Komentara: 0

Potrebne su izmene finansiranja u cilju razvoja zrenjaninskih sela

Odbornička grupa Lige socijaldemokrata Vojvodine – Vojvođani u Skupštini grada Zrenjanina smatra da je neophodno hitno preduzeti korake da se unapredi položaj seoskih mesnih zajednica na teritoriji grada Zrenjanina.
Odbori LSV | Nedelja, 31. 03. 2024. | Komentara: 0

Milan Đurić nije dostojan da bude gradonačelnik Novog Sada

Podrška gradonačelnika Novog Sada Milana Đurića onima koji nose majice sa likom osuđenog ubice predsednika vlade naše zemlje, predstavljajući se kao branitelji srpstva, predstavlja izdaju države, Ustava i samog srpstva u koje se svi zajedno lažno zaklinju. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook