Ambrozija raste zbog lošeg održavanja zelenih površina

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Utorak, 18. 09. 2018. | Komentara: 0

Ambrozija raste zbog lošeg održavanja zelenih površina

Zrenjanin, 18. septembar 2018 - Liga socijaldemokrata Vojvodine smatra da je zrenjaninska vlast učinila veoma malo u suzbijanju ambrozije. Veliki broj naših sugrađanki i sugrađana ima alergiju koju izaziva ovaj korov.

LSV

Najblaža manifestacija ove alergije su suzne oči, kašalj i jaka kijavica, otežano je obavljanje svakodnevnih aktivnosti, a posle određenog vremena, postoji mogućnost i težih komplikacija disajnih puteva.

Zrenjaninske ulice, travnjaci, parkovi i privatna domaćinstva prepuna su ovog opasnog alergena. Nažalost, svedoci smo potpune zapuštenosti zelenih površina u Zrenjaninu. Korov i trava su na nekim mestima visoki i više od 1.5 metar. Grad se guši u neodržavanoj travi! LSV smatra da je potrebna mnogo veća angažovanost nadležnih organa u borbi protiv ambrozije.

Rešavanje problema ambrozije mora se započeti izradom mnogo kvalitetnijeg programa uređenja zelenih površina. Bitno je naglasiti i loš zakonski okvir, koji ne reguliše kaznenu politiku u oblasti održavanja privatnih, ali i javnih zelenih površina. Grad Zrenjanin nema ingerencije u oblasti zakonodavstva, ali može inicirati izmene Zakona u ovoj oblasti i strože sankcionisanje svih institucija i pojedinaca koji svojim nemarom ugrožavaju zdravlje građana.

Stručnjaci su jasni, ambrozija raste na zemljištu koje je zapušteno, koje se ne održava i na kom se trava retko kosi. Očekujemo hitan plan nadležnih u lokalnoj samoupravi i rešavanje ovog velikog problema!

Aleksandar Marton
odbornik Lige socijaldemokrata Vojvodine
u Skupštini grada Zrenjanina




Odbori LSV | Utorak, 31. 10. 2023. | Komentara: 0

LSV-Vojvođani će pobediti i konceptom Na ravne časti ojačati Vojvodinu

Svakodnevno smo svedoci nemaštine i problema sa kojima se svi susrećemo i nimalo ne čude protesti radnika Pošte, blokada Kvantaške pijace i katastrofalno stanje naše poljoprivrede i životne sredine, dok se miljenicima vlasti i verskim zajednicama daje veliki deo gradskog budžeta.
Odbori LSV | Sreda, 25. 10. 2023. | Komentara: 0

LSV-Vojvođani: Vršačka regija infrastrukturno zapostavljena. Ispravićemo tu nepravdu!

Liga socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani smatra da građanke i građani Vršca, kao integralni deo Vojvodine i Srbije, zaslužuju jednak tretman u svakom pogledu, uključujući i infrastrukturu. Vojvodina je kroz istoriju bila važan deo Srbije, sa svojim specifičnostima, tradicijama i kulturom, i njeni građani su uvek dali svoj doprinos razvoju države.
Odbori LSV | Četvrtak, 19. 10. 2023. | Komentara: 0

LSV-Vojvođani: Obezbedite Kikindi ortopeda, pa onda otvarajte klizališta

Liga socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani smatra da kikindska vlast nije sposobna da rešava probleme građana i da mora da ode.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook