Asfaltiranje ulica i rekonstrukcija rasvete u gradu Zrenjaninu i naseljenim mestima

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Utorak, 31. 05. 2011. | Komentara: 0

Asfaltiranje ulica i rekonstrukcija rasvete u gradu Zrenjaninu i naseljenim mestima

ZRENJANIN - Branislav Knežević, direktor JP "Direkcija za izgradnju i uređenje grada Zrenjanina" i član Predsedništva LSV istakao je na današnjoj konferenciji za novinare da je u toku program rehabilitacije putne infrastrukture u gradu i naseljenim mestima, čime će stanje putne mreže biti značajno popravljeno. Projekat vredan 320  miliona dinara sprovodi se sredstvima iz Fonda za kapitalna ulaganja, dodao je on.

"Asfaltiramo 57 ulica, u ovom trenutku uradili smo polovinu posla, a završetak radova planiran je za septembar " rekao  je Branislav Knežavić, i podsetio da  u infrastrukturu tog tipa nije ulagano godinama, zbog čega je ona u vrlo lošem stanju, kao i da će nastojati da ovim poslom svi budu zadovoljni.
Knežević je ovom prilikom najavio i da će za dve nadelje biće raspisan tender za rekonstrukciju ulične rasvete u gradu Zrenjaninu. Prethodni raspis završen je prošle godine kada je obezbeđeno 72 miliona dinara, a ova sredstva biće dovoljna za realizaciju dve trećine planiranih radova.

"Rekonstrukcija podrazumeva zamenu živinih sijalica natrijumovim, čime ćemo dobiti kvalitetnije osvetljenje i uštedu u potrošnji električne energije za preko 30 odsto. Takođe, uštedećemo i na održavanju rasvete, zbog garancija koje ćemo dobiti prilikom ugradnje. Naš plan je da završimo rekonstrukciju na teritoriji grada Zrenjanina i u naseljenim mestima, a celokupna vrednost ovog projekta bila bi oko 150 miliona dinara. Na taj način uštedeli bismo oko 15 miliona dinara godišnje u potrošnji struje, i oko 20 miliona za održavanje rasvete " kazao je Knežević. On je dodao i da će i ovog leta deo Gimnazijske ulice biti zatvoren za saobraćaj i pretvoren u pešačku zonu, jer se prošle godine ovo pokazalo kao dobar potez kojim su građanke i građani bili zadovoljni.

"Svi zakupci i vlasnici ugostiteljskih objekata dobili su dozvole za iznošenje letnjih bašti, a tokom ove nedelje biće postavljena neophodna saobraćajna signalizacija. Planirana je i rekonstrukcija Gimnazijske ulice, a kada pristignu sve dozvole i saglasnosti, posao oko sanacije ove  ulice biće završen za nedelju dana " istakao je Branislav Knežević. Kako je rekao zgrada u ulici Kralja Aleksandra I Karađorđevića 26, koja je stavljena van upotrebe, trenutno predstavlja veliku opasnost za prolaznike i vlasnike okolnih objekata, a u narednom periodu i ovaj problem će biti rešen.

(BILSV, 31. 05. 2011.)




Odbori LSV | Četvrtak, 09. 02. 2012. | Komentara: 0

Krajnje je vreme da se podrže pravi borci za Vojvodinu

KIKINDA - Kikindski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine je organizovao konferenciju za medije sa koje je bila upućena poruka o snažnom, složnom i stručnom timu koji Liga u ovom gradu poseduje.
Odbori LSV | Četvrtak, 09. 02. 2012. | Komentara: 0

Nastavljena borba sa snegom

TEMERIN – Kao što su i najavili, omladinci Lige socijaldemokrata Vojvodine opštinskog odbora u Temerinu nastavili su akciju čišćenja od ogromnih nanosa snega.
Odbori LSV | Utorak, 07. 02. 2012. | Komentara: 0

Iz Zrenjanina poslata poruka pobede

ZRENJANIN – Liga socijaldemokrata Vojvodine trenutno ima najviši rejting u Zrenjninu, kao i sposobnost da pokaže odgovornost i obavezu da vodi grad posle predstojećih izbora, ocenjeno je na današnjoj konferenciji za novinare na kojoj su govorili predsednik GrO LSV Zrenjanin Dejan Čapo, predsednik IO GrO LSV Zrenjanin Dragan Nedeljkov i potpredsednik LSV Aleksandar Marton.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook