Autobusi GSP pristupačni za sve

 
 
Izbori u LSV
Odbori LSV | Petak, 13. 01. 2012. | Komentara: 0

Autobusi GSP pristupačni za sve

NOVI SAD - Niskopodni autobusi sa rampom, koji omogućavaju prevoz osoba u invalidskim kolicima, promovisani su danas na liniji 12, a u autobusu su se zajedno provozali predsednik Skupštine grada Aleksandar Jovanović, njegova zamenica Marija Vrebalov, predsednica Centra "Živeti uspravno" Milica Ružičić Novković i direktor JGSP-a "Novi Sad" Branislav Bogaroški.

Jovanovic Bogaroski

Novi Sad i gradsko saobraćajno preduzeće nabavilo je 92 niskopodna autobusa, od kojih je 26 vozila krajem prošle godine opremljeno rampom. Pored prevoza osoba u invalidskim kolicima, ova vozila omogućavaju neometan ulazak, prevoz i izlazak roditelja sa kolicima sa bebama i svih onih koji koriste pomagala.

- Često se u javnosti govori o tome da se moraju obezbediti ravnopravni uslovi za svakog u gradu, ali pored reči treba i konkretno raditi na tom polju. Ovo je samo jedna od akcija i ubuduće će vozila javnog gradskog prevoza biti kupovana tako da su niskopodni, odnosno da mogu da ga koriste i ljudi u invalidskim kolicima - istakao je Jovanović.
On je dodao da postoji jasna vizija, cilj i strategija grada i svih gradskih ustanova, institucija i preduzeća, da se ubuduće svaka nepravilnost, kada je reč o pristupačnosti, ispravi.

- U tom smislu je važno što se počelo sa nabavkom niskopodnih autobusa i važno je da se ubuduće nabavaljaju ovakva vozila, koja će moći da koriste i osobe sa invaliditetom - zaključio je predsednik gradskog parlamenta.
Predsednica Centra "Živeti uspravno" Milica Ružičić Novković rekla je da je Novi Sad sada mnogo pristupačniji za sve građane i građanke u odnosu na prethodne godine.

- Nabavkom ovih autobusa dobili smo resurs koji omogućava nesmeteno kretanje javnim prevozom svim građanima i građankama. Za nas u Centru "Živeti uspravno", kupovina ovih autobusa predstavlja najznačajniji potez grada u prošloj godini, zato što je omogućena usluga svima, a ne samo osobama sa invaliditetom - objasnila je Ružičić Novković.
Navodeći planove za ovu godinu, direktor JGSP-a "Novi Sad" Branislav Bogaroški je rekao da gradsko saobraćajno preduzeće planira da nabavi još niskopodnih autobusa, te da će, prema planovima, pola voznog parka JGSP-a biti pristupačno svim građanima i građankama Novog Sada. On je dodao i da su vozači upoznati sa svojim dužnostima tokom vožnje ovih autobusa.

- Potrebno je samo javiti se vozaču i on će otvoriti rampu - precizirao je Bogaroški, dodajući da su u redu vožnje označeni polasci ovih autobusa, a putem dispečerskog centra mogu se dobiti informacije na kojim linijama će i saobraćati.

(BILSV, 13.01.2012.)Odbori LSV | Sreda, 22. 01. 2020. | Komentara: 0

Ni posle tri nedelje ne znamo ko su fašisti koji su uvredili žrtve racije

Delegacija Gradskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Novi Sad, na čelu sa predsednikom Aleksandrom Kravićem, danas je tradicionalno položila venac kod Spomenika žrtvama racije „Porodica“.

Odbori LSV | Utorak, 21. 01. 2020. | Komentara: 0

Vojvodina je rešenje, Vojvođanski front je rešenje

Liga socijaldemokrata Vojvodine aktivno radi na tome da se obezbede uslovi da građani Zrenjanina žive pristojno od svog rada, dobiju zdravu pijaću vodu, udišu čist vazduh i imaju rešeno pitanje kafilerije, savremenog načina odlaganja i upravljanja otpadom. 
Odbori LSV | Utorak, 21. 01. 2020. | Komentara: 0

Srbija mora ući u Evropsku uniju, ili će nam sva deca otići tamo!

Aktivisti i aktivistkinje Gradskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Novi Sad na više lokacija u gradu tokom vikenda, delili su letke i razgovarali sa građanima o važnosti što bržih evropskih integracija naše zemlje i zašto Evropska unija nema alternativu.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook