Autobusi GSP pristupačni za sve

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Petak, 13. 01. 2012. | Komentara: 0

Autobusi GSP pristupačni za sve

NOVI SAD - Niskopodni autobusi sa rampom, koji omogućavaju prevoz osoba u invalidskim kolicima, promovisani su danas na liniji 12, a u autobusu su se zajedno provozali predsednik Skupštine grada Aleksandar Jovanović, njegova zamenica Marija Vrebalov, predsednica Centra "Živeti uspravno" Milica Ružičić Novković i direktor JGSP-a "Novi Sad" Branislav Bogaroški.

Jovanovic Bogaroski

Novi Sad i gradsko saobraćajno preduzeće nabavilo je 92 niskopodna autobusa, od kojih je 26 vozila krajem prošle godine opremljeno rampom. Pored prevoza osoba u invalidskim kolicima, ova vozila omogućavaju neometan ulazak, prevoz i izlazak roditelja sa kolicima sa bebama i svih onih koji koriste pomagala.

- Često se u javnosti govori o tome da se moraju obezbediti ravnopravni uslovi za svakog u gradu, ali pored reči treba i konkretno raditi na tom polju. Ovo je samo jedna od akcija i ubuduće će vozila javnog gradskog prevoza biti kupovana tako da su niskopodni, odnosno da mogu da ga koriste i ljudi u invalidskim kolicima - istakao je Jovanović.
On je dodao da postoji jasna vizija, cilj i strategija grada i svih gradskih ustanova, institucija i preduzeća, da se ubuduće svaka nepravilnost, kada je reč o pristupačnosti, ispravi.

- U tom smislu je važno što se počelo sa nabavkom niskopodnih autobusa i važno je da se ubuduće nabavaljaju ovakva vozila, koja će moći da koriste i osobe sa invaliditetom - zaključio je predsednik gradskog parlamenta.
Predsednica Centra "Živeti uspravno" Milica Ružičić Novković rekla je da je Novi Sad sada mnogo pristupačniji za sve građane i građanke u odnosu na prethodne godine.

- Nabavkom ovih autobusa dobili smo resurs koji omogućava nesmeteno kretanje javnim prevozom svim građanima i građankama. Za nas u Centru "Živeti uspravno", kupovina ovih autobusa predstavlja najznačajniji potez grada u prošloj godini, zato što je omogućena usluga svima, a ne samo osobama sa invaliditetom - objasnila je Ružičić Novković.
Navodeći planove za ovu godinu, direktor JGSP-a "Novi Sad" Branislav Bogaroški je rekao da gradsko saobraćajno preduzeće planira da nabavi još niskopodnih autobusa, te da će, prema planovima, pola voznog parka JGSP-a biti pristupačno svim građanima i građankama Novog Sada. On je dodao i da su vozači upoznati sa svojim dužnostima tokom vožnje ovih autobusa.

- Potrebno je samo javiti se vozaču i on će otvoriti rampu - precizirao je Bogaroški, dodajući da su u redu vožnje označeni polasci ovih autobusa, a putem dispečerskog centra mogu se dobiti informacije na kojim linijama će i saobraćati.

(BILSV, 13.01.2012.)



Odbori LSV | Ponedeljak, 20. 11. 2023. | Komentara: 0

Mrnuštik: Vojvođani su večeras uz ProGlas u Novom Sadu!

Vojvođani 17. decembra na izborima za republički i pokrajinski parlament imaju priliku da se izbore da se glas Vojvodine čuje u naredne četiri godine. Vojvodina može da bude faktor promene. Ali, da bi se glas zaista čuo potrebna je najšira mobilizacija građana.
Odbori LSV | Sreda, 01. 11. 2023. | Komentara: 0

LSV-Vojvođani: Pogodnosti za plaćanje komunalnih usluga za sve građane Srbije!

Liga socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani smatra da odluka da samo građani Beograda imaju privilegiju plaćanja računa na rate i otpisa kamate, dok danas, 1. novembra 2023. godine, svedočimo poskupljenju cene plina za 10% i 8% skupljoj ceni struje, predstavlja duboku nepravdu i stvara ozbiljnu socijalnu i ekonomsku nejednakost. 
Odbori LSV | Utorak, 31. 10. 2023. | Komentara: 0

LSV-Vojvođani će pobediti i konceptom Na ravne časti ojačati Vojvodinu

Svakodnevno smo svedoci nemaštine i problema sa kojima se svi susrećemo i nimalo ne čude protesti radnika Pošte, blokada Kvantaške pijace i katastrofalno stanje naše poljoprivrede i životne sredine, dok se miljenicima vlasti i verskim zajednicama daje veliki deo gradskog budžeta.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook