Beogradu fontana od skoro 2 miliona evra, Zrenjaninci nemaju pijaću vodu

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Utorak, 13. 06. 2017. | Komentara: 0

Beogradu fontana od skoro 2 miliona evra, Zrenjaninci nemaju pijaću vodu

Zrenjanin, 13. jun 2017 - Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine Zrenjanin najoštrije osuđuje neodgovorno ponašanje gradske vlasti jer fabrika vode ni danas, 13. juna 2017. godine, nije završena te Zrenjaninci i Zrenjaninke još uvek nemaju predugo obećavanu zdravu pijaću vodu.

LSV

Voda je u Zrenjaninu zabranjena za upotrebu već duže od 13 godina,  ali zato Beograd ima muzičku fontanu u čiju je izgradnju uloženo skoro 2 miliona evra.

Rokovi, koje je naprednjačka vlast objavljivala, probijani su nekoliko puta već dugi niz godina.  Ugovor grada Zrenjanina, odnosno javno komunalnog preduzeća "Vodovod i kanalizacija" i italijanske kompanije "Gruppo Zilio" za uslugu prečišćavanja pijaće vode potpisan je početkom februara 2015. godine.

Rok da Zrenjanin dobije zdravu pijaću vodu određen ugovorom istekao je 12. oktobra 2015. godine. Nakon isteka ugovora, ponovo su pala obećanja da će se fabrika vode izgraditi do kraja godine, pa do kraja mandata, zatim do kraja 2016. godine, a najavljeno je da posle toga sledi probni rad postrojenja od najduže mesec dana.

Na 9. sednici Skupštine grada održanoj 11. maja Ivan Dević, direktor Javnog komunalnog preduzeća “Vodovod i kanalizacija”, izjavio je da se puštanje zrenjaninske fabrike vode u rad meri danima. Otad je prošlo više od mesec dana. Verovatno postoji ozbiljan problem sa fabrikom vode, zato što je ozbiljno vreme prošlo od kada je trebalo da bude završena.

Ako nisu sposobni da obezbede osnovne uslove za život Zrenjaninaca, šta se onda od njih može očekivati. Toliko je opština i gradova koji su u međuvremenu rešili problem pijaće vode, da li je moguće da je Zrenjanin najgori, da mi imamo najnesposobniju vlast?

LSV insistira da se građanima saopšti u čemu je problem i kako se planira njegovo rešavanje, jer dok naprednjaci  probijaju i pomeraju rokove, najveća žrtva su upravo građanke i građani Zrenjanina.

Dejan Čapo
predsednik odborničke grupe LSV
u Skupštini grada Zrenjanina
 




Odbori LSV | Utorak, 19. 03. 2013. | Komentara: 0

Vlast u Zrenjaninu pravi lakrdiju od Skupštine

ZRENJANIN - Ni osam meseci nije bilo dovoljno vladajućoj koaliciji koju čine Srpska napredna stranka, Socijalistička partija Srbije i neki odbornici, koji su pod još uvek nerazjašnjenim okolnostima promenili svoja stranačka uverenja, da počnu da se bave rešavanjem problema u Zrenjaninu i prigradskim naseljima - ocenio je na današnjoj konferenciji za novinare odbornik LSV u Skupštini grada Zrenjanina Dragan Nedeljkov.
Odbori LSV | Ponedeljak, 18. 03. 2013. | Komentara: 0

Dušan Vladislav predsednik GrO LSV Vršac

VRŠAC – Na jučerašnjoj Izbornoj skupštini Gradskog odbora Lige socijaldemokrata Vršac jednoglasno je izabrano novo rukovodstvo ovog odbora, saopštio je ovaj odbor Lige.
Odbori LSV | Ponedeljak, 18. 03. 2013. | Komentara: 0

Andrić na čelu subotičkih ligaša

SUBOTICA - Na Izbornoj skupštini Gradske organizacije LSV Subotica, 12. po redu, za novog predsednika izabran je Dragan Andrić.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook