Beskompromisno protiv ksenofobije i antisemitizma

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Sreda, 09. 11. 2011. | Komentara: 0

Beskompromisno protiv ksenofobije i antisemitizma

LSV SomborSOMBOR - Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine saopštio je danas, povodom Međunarodnog dana borbe protiv fašizma, rasizma, antisemitizma i ksenofobije, da je Sombor nekada bio smatran za izrazito miran vojvođanski grad, a da su poslednjih godina, Somborce, opterećene ratom u okruženju i krizom, uznemirili su događaji koji se ne uklapaju u pozitivnu somborsku tradiciju.

- Sve češće se susrećemo sa raznim oblicima nasilja, šovinizma, fašizma i diskriminacije po raznim osnovama. Pre nekoliko godina bili smo očevici organizovanog bojkota pojedinih pekara, samo zato što su njihovi vlasnici druge nacije. Kada je Liga u Somboru podigla glas protiv ksenofobije i fašizma, na tribinu, koja je organizovana tim povodom, upala je grupa mladića obučenih u crno, uz poznatu prateću ikonografiju i poruke - navodi se u saopštenju. Takođe piše da je ta grupa, koja je delila hleb ispred „nepodobnih" pekara promenila formaciju i prešla u, kako sebe nazivaju, „navijače", i sada svoje poruke slobodno širi na fudbalskim utakmicama, između ostalog, pevajući kako im se pale džamije.

- Džamija, pošto je u Somboru nema, nije zapaljena, ali je jedne noći potpuno izgoreo popularni kiosk „Zeka", vlasnika Goranca, koji, možda, nije „pogrešne" nacije, ali ima ime koje nekima ne odgovara - piše u saopštenju, u kojem se dodaje da hje nekako u isto vreme, grupa huligana pretukla mladića, nanevši mu teške telesne povrede, samo zato što izgledao drugačije i što nije hteo da prihvati psihičko iživljavanje gomile, koja ga je primoravala da viče „Srbija".

- Danas, na Međunarodni dan borbe protiv fašizma, ksenofobije i antisemitizma, prisećamo se ovih incidenata, saosećamo sa svim žrtvama i kažemo da ćemo se protiv ovih pojava u našem gradu uvek boriti, kao što to Liga socijaldemokrata Vojvodine radi punih 20 godina - odlučno i beskompromisno - zaključuje se u saopštenju.

(BILSV, 09.11.2011.)



Odbori LSV | Sreda, 23. 05. 2012. | Komentara: 0

LSV ravnopravan partner u pregovorima

NOVI SAD – Portparolka Lige socijaldemokrata Vojvodine i kandidatkinja za gradonačelnicu Novog Sada Aleksandra Jerkov istakla je danas za Press da pregovori o vladajućoj koaliciji u gradu sa Demokratskom strankom nisu počeli, ali da je Liga oformila pregovarački tim u kojem su pored nje i aktuelni predsednik Skupštine grada Aleksandar Jovanović i direktori gradskih preduzeća ove stranke, a šef tima za pregovore je Robert Kolar, šef gradskog izbornog štaba LSV.
Odbori LSV | Utorak, 22. 05. 2012. | Komentara: 0

“Ligalizacija” Vojvodine i Zrenjanina

ZRENJANIN – Rezultati nedavnih izbora, na kojima je Liga socijaldemokrata Vojvodine dobila izuzetno veliku podršku građanki i građana, pokazali su da je “ligalizacija” Vojvodine i Zrenjanina u punom jeku, ocenio je danas predsednik Izvršnog odbora GrO LSV Zrenjanin Dragan Nedeljkov na konferenciji za novinare.
Odbori LSV | Četvrtak, 17. 05. 2012. | Komentara: 0

Od 4. juna deo Gimnazijske opet zatvoren za saobraćaj

ZRENJANIN - U delu Gimnazijske ulice, od Jevrejske do Ulice Svetozara Markovića, od 4. juna biće zabranjen saobraćaj svakog dana od devet časova pre podne, pa sve do kasnih večernjih časova, najavili su danas Branislav Knežević, direktor JP "Direkcija za izgradnju i uređenje grada Zrenjanina" i Aleksandar Marton, predsednik Skupštine grada Zrenjanina.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook