Bezbednost dece u saobraćaju ne sme biti ugrožena

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Sreda, 11. 09. 2019. | Komentara: 0

Bezbednost dece u saobraćaju ne sme biti ugrožena

ZRENJANIN - Predsednik Odborničke grupe Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini grada Zrenjanina mr Dejan Čapo zatražio je danas da se hitno postave semafori i adekvatna saobraćajna signalizacija u Zrenjaninu i okolnim naseljenim mestima, a posebno pored školskih objekata.

LSV

- Građani su nam se požalili da semafor pored Osnovne škole „Jovan Jovanović Zmaj“ na Šumici već skoro pola godine ne radi. Takođe, u blizini Osnovne škole „Slavko Rodić“ u Lazarevu nema semafora, a prelaz se nalazi na magistralnom putu koji je frekventan. Na žalost, ovakvih primera ima još. Osim što ovakav nemar predstavlja opasnost po bezbednost u saobraćaju, situaciju čini još gorom to što se na ovaj način direktno ugrožava bezbednost dece.
Putna i saobraćajna infrastruktura u Zrenjaninu se raspadaju, semafori ne rade ni u najprometnijim ulicama, a putevi su puni rupa što otežava upravljanje vozilima i utiče na bezbednost u saobraćaju – naveo je Čapo u saopštenju.

Liga socijaldemokrata Vojvodine je predlagala na sednicama Skupštine grada da se ovi problemi urgentno reše, ali je vladajuća većina u svom bahatom maniru to odbila, ni ne razmislivši dublje o predlozima, sudeći o njima verovatno samo na osnovu toga od koga dolazi.

- Nedopustivo je da se pokazuje ovakva nebriga prema našim najmlađim sugrađanima. Elementarne su stvari koje se ne smeju dovoditi u pitanje postavljanje i održavanje semafora kako bi se sačuvala bezbednost dece u saobraćaju. Ako niko od predstavnika vlasti ne razmišlja o tome, ako nisu u stanju da obezbede osnovne uslove za decu i mlade, kako od njih očekivati da urade nešto više, da poboljšaju kvalitet života i pozitivno utiču na razvoj budućnosti našeg grada - naše dece – ističe Čapo.

On je zatražio od gradskih čelnika da prestanu da žive otuđeno od potreba građana. 

- Poručujemo im da su oni tu da bi obezbedili da potrebe i interesi građana budu zadovoljeni, a da oni ne čine ništa da to obezbede. Zahtevamo da se pod hitno postave semafori i adekvatna saobraćajna signalizacija pored školskih objekata u gradu Zrenjaninu i naseljenim mestima – zaključio je Dejan Čapo.

 (SzILSV, 11.09.2019)



Odbori LSV | Petak, 08. 03. 2024. | Komentara: 0

Gradska uprava Zrenjanina, na čelu sa načelnikom Nenadom Domjeskovim, opet krši zakon

Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Zrenjanin podneo je danas Povereniku za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti žalbu protiv Gradske uprave grada Zrenjanina, jer pomenuti organ, čiji je načelnik Nenad Domjeskov, nije odgovorio na pitanje upućeno još 22. januara 2024. godine.
Odbori LSV | Ponedeljak, 04. 03. 2024. | Komentara: 0

Žolt Sakalaš da sankcioniše neustavno i protivzakonito delovanje Sime Salapure i Nenada Domjeskova

Zbog konstantnog neisticanja zastave AP Vojvodine na zgradi Skupštine grada Zrenjanina i kršenja propisa, odbornici Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani u Skupštini grada Zrenjanina ponovo su poslali dopis pokrajinskom sekretaru za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine – nacionalne zajednice Žoltu Sakalašu.
Odbori LSV | Petak, 01. 03. 2024. | Komentara: 0

Odbornici LSV-Vojvođani: Uvrstite manifestacije Dani zrenjaninske pijaće vode i Dani plastične ambalaže

Odbornici Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani u zrenjaninskoj skupštini juče su na sednici Skupštine grada pokrenuli dvadesetak tema koje su od značaja za život Zrenjaninki i Zrenjaninaca.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook