Bezbednost dece u saobraćaju ne sme biti ugrožena

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Sreda, 11. 09. 2019. | Komentara: 0

Bezbednost dece u saobraćaju ne sme biti ugrožena

ZRENJANIN - Predsednik Odborničke grupe Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini grada Zrenjanina mr Dejan Čapo zatražio je danas da se hitno postave semafori i adekvatna saobraćajna signalizacija u Zrenjaninu i okolnim naseljenim mestima, a posebno pored školskih objekata.

LSV

- Građani su nam se požalili da semafor pored Osnovne škole „Jovan Jovanović Zmaj“ na Šumici već skoro pola godine ne radi. Takođe, u blizini Osnovne škole „Slavko Rodić“ u Lazarevu nema semafora, a prelaz se nalazi na magistralnom putu koji je frekventan. Na žalost, ovakvih primera ima još. Osim što ovakav nemar predstavlja opasnost po bezbednost u saobraćaju, situaciju čini još gorom to što se na ovaj način direktno ugrožava bezbednost dece.
Putna i saobraćajna infrastruktura u Zrenjaninu se raspadaju, semafori ne rade ni u najprometnijim ulicama, a putevi su puni rupa što otežava upravljanje vozilima i utiče na bezbednost u saobraćaju – naveo je Čapo u saopštenju.

Liga socijaldemokrata Vojvodine je predlagala na sednicama Skupštine grada da se ovi problemi urgentno reše, ali je vladajuća većina u svom bahatom maniru to odbila, ni ne razmislivši dublje o predlozima, sudeći o njima verovatno samo na osnovu toga od koga dolazi.

- Nedopustivo je da se pokazuje ovakva nebriga prema našim najmlađim sugrađanima. Elementarne su stvari koje se ne smeju dovoditi u pitanje postavljanje i održavanje semafora kako bi se sačuvala bezbednost dece u saobraćaju. Ako niko od predstavnika vlasti ne razmišlja o tome, ako nisu u stanju da obezbede osnovne uslove za decu i mlade, kako od njih očekivati da urade nešto više, da poboljšaju kvalitet života i pozitivno utiču na razvoj budućnosti našeg grada - naše dece – ističe Čapo.

On je zatražio od gradskih čelnika da prestanu da žive otuđeno od potreba građana. 

- Poručujemo im da su oni tu da bi obezbedili da potrebe i interesi građana budu zadovoljeni, a da oni ne čine ništa da to obezbede. Zahtevamo da se pod hitno postave semafori i adekvatna saobraćajna signalizacija pored školskih objekata u gradu Zrenjaninu i naseljenim mestima – zaključio je Dejan Čapo.

 (SzILSV, 11.09.2019)



Odbori LSV | Subota, 28. 04. 2012. | Komentara: 0

Imamo ljude, ideje i projekte

SREMSKA MITROVICA – U izbornoj trci za mesto gradonačelnika Sremske Mitrovice na listi „Liga socijaldemokrata Vojvodine - Nenad Čanak“, koja nosi redni broj 6, nalazi se Miodrag Mitrović, koji za list Danas ističe da su sigurno oni koji su ga kandidovali prepoznali šta to on sve namerava da uradi ako bude izabran za gradonačelnika.
Odbori LSV | Petak, 27. 04. 2012. | Komentara: 0

Asfaltiraju se ulice u "Maloj Americi"

ZRENJANIN - Počeli su dugo očekivani radovi na asfaltiranju centralnih ulica u naselju "Rade Končar", u mesnoj zajednici "Mala Amerika" u Zrenjaninu. Ovim će biti završeni obimni i kompleksni radovi na obnovi infrastrukture naselja, koji obuhvataju ne samo rekonstrukciju kolovoza i pešačkih staza, već i toplovodne i kišne kanalizacione mreže, kao i izgradnju novih parking mesta.
Odbori LSV | Sreda, 25. 04. 2012. | Komentara: 0

Opet napadnute prostorije LSV

Novi Sad, 25. aprila - U noći između 24. i 25. aprila, kamenom je razbijen prozor na prostorijama Opštinskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Beočin. Reč je o prostorijama koje se nalaze na drugom spratu zgrade u Omladinskoj ulici 54, i tom prilikom su razbijena oba okna na duplom prozoru, a staklo se raspršilo po celoj prostoriji.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook