Bezbednost dece u saobraćaju ne sme biti ugrožena

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Sreda, 11. 09. 2019. | Komentara: 0

Bezbednost dece u saobraćaju ne sme biti ugrožena

ZRENJANIN - Predsednik Odborničke grupe Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini grada Zrenjanina mr Dejan Čapo zatražio je danas da se hitno postave semafori i adekvatna saobraćajna signalizacija u Zrenjaninu i okolnim naseljenim mestima, a posebno pored školskih objekata.

LSV

- Građani su nam se požalili da semafor pored Osnovne škole „Jovan Jovanović Zmaj“ na Šumici već skoro pola godine ne radi. Takođe, u blizini Osnovne škole „Slavko Rodić“ u Lazarevu nema semafora, a prelaz se nalazi na magistralnom putu koji je frekventan. Na žalost, ovakvih primera ima još. Osim što ovakav nemar predstavlja opasnost po bezbednost u saobraćaju, situaciju čini još gorom to što se na ovaj način direktno ugrožava bezbednost dece.
Putna i saobraćajna infrastruktura u Zrenjaninu se raspadaju, semafori ne rade ni u najprometnijim ulicama, a putevi su puni rupa što otežava upravljanje vozilima i utiče na bezbednost u saobraćaju – naveo je Čapo u saopštenju.

Liga socijaldemokrata Vojvodine je predlagala na sednicama Skupštine grada da se ovi problemi urgentno reše, ali je vladajuća većina u svom bahatom maniru to odbila, ni ne razmislivši dublje o predlozima, sudeći o njima verovatno samo na osnovu toga od koga dolazi.

- Nedopustivo je da se pokazuje ovakva nebriga prema našim najmlađim sugrađanima. Elementarne su stvari koje se ne smeju dovoditi u pitanje postavljanje i održavanje semafora kako bi se sačuvala bezbednost dece u saobraćaju. Ako niko od predstavnika vlasti ne razmišlja o tome, ako nisu u stanju da obezbede osnovne uslove za decu i mlade, kako od njih očekivati da urade nešto više, da poboljšaju kvalitet života i pozitivno utiču na razvoj budućnosti našeg grada - naše dece – ističe Čapo.

On je zatražio od gradskih čelnika da prestanu da žive otuđeno od potreba građana. 

- Poručujemo im da su oni tu da bi obezbedili da potrebe i interesi građana budu zadovoljeni, a da oni ne čine ništa da to obezbede. Zahtevamo da se pod hitno postave semafori i adekvatna saobraćajna signalizacija pored školskih objekata u gradu Zrenjaninu i naseljenim mestima – zaključio je Dejan Čapo.

 (SzILSV, 11.09.2019)



Odbori LSV | Sreda, 18. 04. 2012. | Komentara: 0

Ono što zaradimo mora ostati ovde

BAČKI MONOŠTOR - Nekada je u Vojvodini je ostajalo više od 90 odsto celokupnog dohotka koji je ostvarivan na njenoj teritoriji. Danas Vojvodina iz republičkog Budžeta godišnje ne dobija ni sedam odsto koje joj garantuje Ustav Srbije, uprkos tome što učestvuje sa oko 40 odsto u Budžetu – rekao je potpredsednik Izvršnog odbora Glavnog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Branislav Bogaroški na sinoćnjoj predizbornoj tribini LSV u Bačkom Monoštoru.
Odbori LSV | Sreda, 18. 04. 2012. | Komentara: 0

Pomoći manjinskim zajednicama da budu sastavni deo društva

ZRENJANIN - Svečanom sednicom danas je obeležena godišnjica rada Saveta za međunacionalne odnose grada Zrenjanina u ovom sazivu. Sednicu je otvorio predsednik Saveta Vojin Diniku koji je istakao da je najvažniji zadatak u prethodnih godinu dana bilo praćenje svih dešavanja koja su bila od važnosti za suživot svih građana.
Odbori LSV | Sreda, 18. 04. 2012. | Komentara: 0

Vojvodini za pet godina uskraćeno 120 hiljada novih radnih mesta

ZRENJANIN - Vojvodina je za pet godina, tokom kojih joj je uskraćeno 60 milijardi dinara, mogla da otvori 120 hiljada radnih mesta ili da sagradi autoput od Subotice do Pančevačkog mosta – izjavio je u emisiji “Politikon” na zrenjaninskoj televiziji KTV mr Vladimir Vasiljev, kandidat Lige socijaldemokrata Vojvodine za poslanika u Skupštini AP Vojvodine po većinskom izbornom sistemu.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook