Bezbednost dece u saobraćaju prioritet novosadskoj vlasti

 
 
Izbori u LSV
Odbori LSV | Sreda, 28. 11. 2018. | Komentara: 0

Bezbednost dece u saobraćaju prioritet novosadskoj vlasti

NOVI SAD – Prva Nacionalna konferencija „Zagrljaj koji život znači“, održana je u organizaciji Centra za promociju bezbednosti u saobraćaju, uz podršku Agencije za bezbednost u saobraćaju, Gradske uprave za saobraćaj i puteve Novog Sada. Konferenciju, koja se bavila zakonskim okvirima i primenom Zakona o bezbednosti u saobraćaju, aktivnostima Agencije za bezbednost saobraćaja u Republici Srbiji, svojim učešćem su podržali Uprava saobraćajne policije, specijalisti dečije hirurgije, Zavoda za hitnu medicinsku pomoć, Instituta za javno zdravlje Srbije, predstavnici kancelarije Zaštitnika građana, kao i predstavnici lokalnih samouprava. 

LSV

U delu svečanog otvaranja, obratio se član Gradskog veća za saobraćaj i puteve, Aleksandar Kravić, istakavši da je Novi Sad lider po pitanju bezbednosti i zaštite dece u saobraćaju. 

- Osim što je realizovan projekat o bezbednosti u saobraćaju za učenike i učenice osnovnih škola od prvog do četvrtog razreda na teritoriji Novog Sada, Gradska uprava za saobraćaj i puteve učestvuje u svim dešavanjima ove problematike na teritoriji cele Srbije – istakao je Kravić. 

- Zbog dobre saradnje sa Gradom, prva konferencija ovog tipa je organizovana u Novom Sadu, a plan je da se nastavi saradnja na novim projektima - naveo je Kravić u svom obraćanju.  

Ovom prilikom, sa ciljem podrške većoj bezbednosti dece u saobraćaju, Agencija za bezbednost u saobraćaju donirala je 20 autosedišta taksi udruženjima, kojima će u narednom periodu prevoziti najmađe Novosađane. 

Gradski odbor 
Lige socijaldemokrata Vojvodine 
Novi Sad Odbori LSV | Petak, 14. 12. 2018. | Komentara: 0

Lokalna vlast u 2018. godini još više unazadila Zrenjanin

Na tradicionalnom novogodišnjem susretu sa novinarima predsednik Gradskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Zrenjanin Bojan Kostreš istakao je da je nerad bahate i neodgovorne lokalne vlasti učinio stanje u Zrenjaninu još gorim.
Odbori LSV | Ponedeljak, 10. 12. 2018. | Komentara: 0

Poštovanje ljudskih prava naše društvo će učiniti boljim

Odbornik Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini grada Zrenjanina Aleksandar Marton podsetio je danas na važnost poštovanja ljudskih prava. 
Odbori LSV | Sreda, 05. 12. 2018. | Komentara: 0

Zrenjanin još uvek bez licitacija za zemljište

Liga socijaldemokrata Vojvodine najoštrije kritikuje gradsku vlast što licitacija za izdavanje u zakup poljoprivrednog zemljišta u državnom vlasništvu na području Zrenjanina i ove, kao i prethodnih pet godina, kasni.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook