Bezbednost dece u saobraćaju prioritet novosadskoj vlasti

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Sreda, 28. 11. 2018. | Komentara: 0

Bezbednost dece u saobraćaju prioritet novosadskoj vlasti

NOVI SAD – Prva Nacionalna konferencija „Zagrljaj koji život znači“, održana je u organizaciji Centra za promociju bezbednosti u saobraćaju, uz podršku Agencije za bezbednost u saobraćaju, Gradske uprave za saobraćaj i puteve Novog Sada. Konferenciju, koja se bavila zakonskim okvirima i primenom Zakona o bezbednosti u saobraćaju, aktivnostima Agencije za bezbednost saobraćaja u Republici Srbiji, svojim učešćem su podržali Uprava saobraćajne policije, specijalisti dečije hirurgije, Zavoda za hitnu medicinsku pomoć, Instituta za javno zdravlje Srbije, predstavnici kancelarije Zaštitnika građana, kao i predstavnici lokalnih samouprava. 

LSV

U delu svečanog otvaranja, obratio se član Gradskog veća za saobraćaj i puteve, Aleksandar Kravić, istakavši da je Novi Sad lider po pitanju bezbednosti i zaštite dece u saobraćaju. 

- Osim što je realizovan projekat o bezbednosti u saobraćaju za učenike i učenice osnovnih škola od prvog do četvrtog razreda na teritoriji Novog Sada, Gradska uprava za saobraćaj i puteve učestvuje u svim dešavanjima ove problematike na teritoriji cele Srbije – istakao je Kravić. 

- Zbog dobre saradnje sa Gradom, prva konferencija ovog tipa je organizovana u Novom Sadu, a plan je da se nastavi saradnja na novim projektima - naveo je Kravić u svom obraćanju.  

Ovom prilikom, sa ciljem podrške većoj bezbednosti dece u saobraćaju, Agencija za bezbednost u saobraćaju donirala je 20 autosedišta taksi udruženjima, kojima će u narednom periodu prevoziti najmađe Novosađane. 

Gradski odbor 
Lige socijaldemokrata Vojvodine 
Novi Sad 



Odbori LSV | Petak, 26. 10. 2012. | Komentara: 0

Protest ispred zgrade Policije u Pančevu

PANČEVO - Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine u Pančevu, zajedno sa svojim narodnim i pokrajinskim poslanicima, održaće u subotu, 27. oktobra, u 11 sati, protest ispred sedišta Policijske uprave Pančevo zbog kontinuiranih napada na prostorije ove stranke, a koji se ni u jednom od dvanaest slučajeva nije završio otkrivanjem počinilaca, rekla je na konferenciji za novinare predsednica Izvršnog odbora Gradskog odbora LSV Pančevo i članica Predsedništva LSV Marinika Čobanu.
Odbori LSV | Sreda, 24. 10. 2012. | Komentara: 0

Procedura koči rekonstrukciju mosta

SOMBOR – Iako je pre godinu dana Mesni odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine Bački Monoštor ukazao na problem koji meštani ovog sela imaju od kada je zatvoren most na kanalu Dunav–Tisa–Dunav, poznatiji kao Šmaguc, mosta još nema. 

Odbori LSV | Utorak, 23. 10. 2012. | Komentara: 0

Zabraniti rad svih ekstremističkih grupa i organizacija

ZRENJANIN - Potpredsednik Omladine Lige socijaldemokrata Vojvodine i član Izvršnog odbora Glavnog odbora LSV Marko Stanimirović  upozorio je na današnjoj konferenciji za novinare da su navijačke i ekstremističke grupe veoma rasprostranjene u Srbiji i da siromašno društvo pogoduje njihovom umnožavanju.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook