Bezbednost građanki i građana mora biti na prvom mestu

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Utorak, 24. 04. 2012. | Komentara: 0

Bezbednost građanki i građana mora biti na prvom mestu

ZRENJANIN - U narednom periodu, odnosno u naredne četiri godine, ću se truditi da zastupam interese svih građanki i građana Zrenjanina u Skupštini AP Vojvodine – rekao je danas na konferenciji za novinare potpredsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine i kandidat za poslanika u pokrajinskom parlamentu, po većinskom izbornom sistemu Aleksandar Marton. On je dodao da će glavni prioritet biti interesi stanovnika naselja izborne jedinice, koju zastupa.

Aleksandra Marton

- To su naselja: 4. jul, Ruža Šulman, Mala Amerika, Dolja, Kolonija, Mužlja, Ečka, Lukino Selo, Belo Blato, Mihajlovo i Jankov Most. Cilj mi je da, zajedno sa ostalim poslanicima iz Zrenjanina, stvaram jak lobi u Novom Sadu. Podvlačim da mi Beograd ne želimo da zamenimo Novim Sadom, jer nam ne treba još jedan veliki grad, u kojem će sve biti skoncentrisano. Vojvodini je potrebno još desetak ozbiljnih gradova, ali i još 35 razvijenih opština – istakao je Marton. Prema njegovim rečima, poslanici Lige u Skupštini AP Vojvodine će se boriti za decentralizaciju Vojvodine i za jednako uvažavanje glasa iz Zrenjanina ili bilo koje druge opštine u Banatu, Bačkoj i Sremu.

- U susretu sa mnogobrojnim građankama i građanima u mojoj izbornoj jedinici ukazano mi je na veliki problem nedostatka bezbednosti i to će biti jedno od pitanja koje ću postavljati i na kojem ću insistirati. U 21. veku čovek, bez obzira na sve razlike, treba da bude bezbedan. Nedopustivo je da gledamo špriceve po parkovima, kao i ostatke onoga što se dešavalo noć pre, što slobodno mogu nazvati nedopustivim ponašanjem. Nikome ne sme biti ugrožena bezbednost, a mi, na žalost, takvih pojava imamo sve češće u poslednje dve decenije – upozorio je Marton. Prema njegovim rečima, to ne znači da zrenjaninska policija, čiji rad je, kako je rekao, u puno navrata hvalio, ne radi dobro, već da bi mnogo bolje bilo da postoji vojvođanska Uprava policije, onakva kakva je bila do 1989. godine.

- Ovo će, ujedno, biti i okosnica mog rada: borba za poboljšanje stanja bezbednosti u Zrenjaninu, ali i u celoj Pokrajini – najavio je Aleksandar Marton.

(BILSV, 24.04.2012.)



Odbori LSV | Sreda, 14. 02. 2024. | Komentara: 0

Zrenjanin mora krasiti mural sa likom Snežane Perić Pantić

Odbornička grupa Liga socijaldemokrata Vojvodine-VOJVOĐANI u Skupštini grada Zrenjanina uputila je danas gradonačelniku Simi Salupuri inicijativu kojom se predlaže da naša proslavljena karatistkinja Snežana Perić Pantić, koja je preminula pre dve godine, dobije mural u gradu Zrenjaninu.
Odbori LSV | Utorak, 13. 02. 2024. | Komentara: 0

Zahtevamo nadoknadu štete građanima kojima su uređaji stradali zbog eksperimentalne tehničke vode

Predstavnici Gradskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani Zrenjanin doneli su ispred Gradske kuće neke od uređaja koji su pokvareni zbog toga što zrenjaninskim cevima teče ko zna kakva eksperimentalna tehnička voda.
Odbori LSV | Četvrtak, 08. 02. 2024. | Komentara: 0

Zašto gori Fruška gora?

Novosadski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani poziva ministre unutrašnjih poslova i zaštite životne sredine da hitno obaveste javnost koji su uzroci požara koji su besneli sinoć na Fruškoj gori, kao i kako se planira sanacija posledica požara.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook