Bezbednost Zrenjaninki i Zrenjaninaca na prvom mestu

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Subota, 07. 04. 2012. | Komentara: 0

Bezbednost Zrenjaninki i Zrenjaninaca na prvom mestu

ZRENJANIN – Predsednik Skupštine grada Zrenjanina i kandidat Lige socijaldemokrata Vojvodine za poslanika u Skupštini AP Vojvodine, po većinskom izbornom sistemu  Aleksandar Marton, razgovarao je danas sa stanovnicima gradske Mesne zajednice „Dositej Obradović“ i tom prilikom apelovao na nadležne da se obrati veća pažnja na problem nedostatka bezbednosti, kako u ovom, tako i u svim ostalim delovima grada i naseljenih mesta.

Aleksandar Marrton

– Ovo je urbani deo grada, koji nema toliko problema kao naseljena mesta, ali činjenica je da ni urbani delovi grada nisu na nivou sličnih gradova u razvijenim evropskim državama. Lokalna samouprava treba da učini sve da se popravi infrastruktura, a posebno da sagledamo stanje bezbednosti. Sugrađani se žale na maloletničku delikvenciju, na rad ugostiteljskih objekata dugo nakon dopuštenog vremena. To je posao za komunalnu policiju, ali i za Ministarstvo unutrašnjih poslova – rekao je Aleksandar Marton. Dodao je da su svakodnevni razgovori sa građankama i građanima veoma korisni za svakog političara, jer kroz njih saznaje za probleme, koje kasnije treba i da reši.  Članica Izvršnog odbora GrO LSV Zrenjanin Branislava Jovanov istakla je da su Zrenjaninke i Zrenjaninci pokazali veliku zainteresovanost za današnju akciju.

– Očigledno je da u ovoj MZ nema većih problema, te da ona važi za jedan od uređenijih delova grada. Ovom prilikom bih, u ime stanovnika MZ "Dositej Obradović", koji su nam ukazali na to, apelovala da se ne ispisuju grafiti po objektima, jer su oni, pre svega, ružna poruka koja se šalje, a potom predstavljaju i narušavanje tuđe imovine. Uverena sam da će ova poruka stići i do svih nadležnih, koji brinu o bezbednosti građanki i građana i njihove imovine i da će ovakve pojave u budućnosti biti sprečene i adekvatno sankcionisane – istakla je Brankica Jovanov.

(BILSV, 07. 04. 2012.)



Odbori LSV | Subota, 20. 04. 2024. | Komentara: 0

Kolar: Za izbore se spremamo, raspoloženi smo za udruživanje opozicije, ali i samostalni izlazak

Odbornik Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI u Skupštini grada Novog Sada Robert Kolar izjavio je da novosadski odbor stranke još nije doneo odluku o izlasku na lokalne izbore najavljene za 2. jun. On je u izjavi za „Politiku“ istakao da se novosadski ligaši za izbore spremaju i da su formirali u Novom Sadu izborni štab.
Odbori LSV | Sreda, 17. 04. 2024. | Komentara: 0

Simo Salapura da jasno kaže ko ga primorava da po pitanju Linglonga krši zakon

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI zahteva od gradonačelnika Zrenjanina Sime Salapure da, na osnovu člana 62. Poslovnika o radu Skupštine grada Zrenjanina, inicira sednicu gradskog parlamenta na kojoj će izneti sve informacije vezane za izgradnju objekata kineske fabrike guma „Linglong“.
Odbori LSV | Utorak, 09. 04. 2024. | Komentara: 0

Zrenjaninska vlast ne ume ni semafore da održava

Liga socijaldemokrata Vojvodine - VOJVOĐANI zahteva da predstavnici vlasti u Zrenjaninu bez odlaganja poprave semafore, jer oni već skoro mesec dana na više lokacija u gradu ne rade kako treba.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook