Botošani samodoprinosom grade selo

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Četvrtak, 03. 11. 2011. | Komentara: 0

Botošani samodoprinosom grade selo

BOTOŠ - Predsednik Skupštine grada Zrenjanina Aleksandar Marton, posetio je juče Mesnu zajednicu Botoš, gde je sa Živicom Paravodićem, predsednikom Saveta ove MZ, razgovarao o predstojećem referendumu, koji očekuje stanovnike Botoša, a na kojem će se izjašnjavati o samodoprinosu u tom mestu.

LSV odbori

Aleksandar Marton je istakao da je, prema još uvek nezvaničnim rezultatima ovogodišnjeg popisa stanovništva, Botoš izgubio oko deset odsto stanovništva.

- Lokalna samouprava Zrenjanina mora učiniti sve da i naša sela žive, jer su ona sastavni i neizostavni deo grada. Ta pomoć ne sme izostati ni u vremenu kada su gradski, pokrajinski i republički budžeti u nezavidnoj situaciji. Smatram da bi građani Botoša trebali da saslušaju Savet svoje mesne zajednice - rekao je Marton. on je predložio meštanima da se u formi okruglih stolova, upoznaju sa tim kako su do sada trošena sredstva samodoprinosa, kao i kakvi su planovi ukoliko se samodoprinos nastavi i tokom naredne godine. Paravodić je podsetio da u Botošu postoji kontinuitet izglasavanja samodoprinosa još od početka 70-ih godina prošlog veka.

- Od tih sredstava je izgrađena kompletna infrastruktura, putna mreža, vodovod, pa čak i škola, što mislim da je jedinstven primer u celoj Srbiji. Ukoliko se 19, 20, 26. i 27. novembra više od polovine Botošana izjasni za izdvajanje za samodoprinos i u sledećoj godini, planiramo da završimo započete projekte: izradu fekalne kanalizacije, održavanje objekata, održavanje poljskih puteva, izgradnja puta prema Orlovatu, izgradnja putnog pravca od Botoša do Lukićeva i Zrenjanina. Vrednost samo tog projekta je oko sedam miliona dinara - rekao je Paravodić. Predsednik Saveta Mesne zajednice Botoš je dodao da se od sredstava iz samodoprinosa finansiraju i sva udruženja, koja su vrlo aktivna u ovom mestu, među kojima i omladinska i sportska, pa je tako samodoprinos, prema njegovoj oceni, dinar za budućnost mladih generacija u Botošu.

(BILSV, 03. 11. 2011.)



Odbori LSV | Subota, 07. 04. 2012. | Komentara: 0

Predstojeći izbori prekretnica za Vojvođane

ŽITIŠTE – Iako Liga socijaldemokrata Vojvodine u aktuelnom sazivu Narodne skupštine Republike Srbije ima svega pet poslanika, oni su svojim zalaganjem uspeli da za Vojvodinu izbore niz pogodnosti, istakao je na trbini održanoj preksinoć u Žitištu zamenik predsednika LSV Bojan Kostreš.
Odbori LSV | Subota, 07. 04. 2012. | Komentara: 0

Bezbednost Zrenjaninki i Zrenjaninaca na prvom mestu

ZRENJANIN – Predsednik Skupštine grada Zrenjanina i kandidat Lige socijaldemokrata Vojvodine za poslanika u Skupštini AP Vojvodine, po većinskom izbornom sistemu  Aleksandar Marton, razgovarao je danas sa stanovnicima gradske Mesne zajednice „Dositej Obradović“ i tom prilikom apelovao na nadležne da se obrati veća pažnja na problem nedostatka bezbednosti, kako u ovom, tako i u svim ostalim delovima grada i naseljenih mesta.
Odbori LSV | Petak, 06. 04. 2012. | Komentara: 0

LSV u Sremskoj Mitrovici pod rednim brojem 6

SREMSKA MITROVICA - Lista pod nazivom Liga socijaldemokrata Vojvodine – Nenad Čanak na predstojećim izborima za Skupštinu grada Sremska Mitrovica će nastupiti pod rednim brojem 6, saopšteno je na pres konferenciji koja je održana juče u prostorijama Gradskog odbora LSV Sremska Mitrovica.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook