Botošani samodoprinosom grade selo

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Četvrtak, 03. 11. 2011. | Komentara: 0

Botošani samodoprinosom grade selo

BOTOŠ - Predsednik Skupštine grada Zrenjanina Aleksandar Marton, posetio je juče Mesnu zajednicu Botoš, gde je sa Živicom Paravodićem, predsednikom Saveta ove MZ, razgovarao o predstojećem referendumu, koji očekuje stanovnike Botoša, a na kojem će se izjašnjavati o samodoprinosu u tom mestu.

LSV odbori

Aleksandar Marton je istakao da je, prema još uvek nezvaničnim rezultatima ovogodišnjeg popisa stanovništva, Botoš izgubio oko deset odsto stanovništva.

- Lokalna samouprava Zrenjanina mora učiniti sve da i naša sela žive, jer su ona sastavni i neizostavni deo grada. Ta pomoć ne sme izostati ni u vremenu kada su gradski, pokrajinski i republički budžeti u nezavidnoj situaciji. Smatram da bi građani Botoša trebali da saslušaju Savet svoje mesne zajednice - rekao je Marton. on je predložio meštanima da se u formi okruglih stolova, upoznaju sa tim kako su do sada trošena sredstva samodoprinosa, kao i kakvi su planovi ukoliko se samodoprinos nastavi i tokom naredne godine. Paravodić je podsetio da u Botošu postoji kontinuitet izglasavanja samodoprinosa još od početka 70-ih godina prošlog veka.

- Od tih sredstava je izgrađena kompletna infrastruktura, putna mreža, vodovod, pa čak i škola, što mislim da je jedinstven primer u celoj Srbiji. Ukoliko se 19, 20, 26. i 27. novembra više od polovine Botošana izjasni za izdvajanje za samodoprinos i u sledećoj godini, planiramo da završimo započete projekte: izradu fekalne kanalizacije, održavanje objekata, održavanje poljskih puteva, izgradnja puta prema Orlovatu, izgradnja putnog pravca od Botoša do Lukićeva i Zrenjanina. Vrednost samo tog projekta je oko sedam miliona dinara - rekao je Paravodić. Predsednik Saveta Mesne zajednice Botoš je dodao da se od sredstava iz samodoprinosa finansiraju i sva udruženja, koja su vrlo aktivna u ovom mestu, među kojima i omladinska i sportska, pa je tako samodoprinos, prema njegovoj oceni, dinar za budućnost mladih generacija u Botošu.

(BILSV, 03. 11. 2011.)



Odbori LSV | Sreda, 04. 04. 2012. | Komentara: 0

Dovršiti započeto u Lukinom Selu

Predsednik Skupštine grada Zrenjanina Aleksandar Marton i član Gradskog veća Tibor Vaš, posetili su danas najmanje naseljeno mesto na teritoriji Grada Zrenjanina, Lukino Selo. Iako prema poslednjem popisu u njemu živi svega 495 stanovnika, Lukino Selo je, nakon izgradnje magistralnog puta ka Mužlji, postalo gotovo prigradsko naselje, što je konstatovao danas i predsednik zrenjaninske Skupštine.
Odbori LSV | Sreda, 04. 04. 2012. | Komentara: 0

U Rusandu stigao drugi deo pomoći

ZRENJANIN - Predsednik Skupštine grada Zrenjanina Aleksandar Marton, posetio je danas, zajedno sa predsednikom Odbora za preduzetništvo grada Zrenjanina Vladimirom Miloševim Specijalnu bolnicu za rehabilitaciju "Rusanda" u Melencima, gde je stigao drugi deo humanitarne pomoći iz Nemačke.
Odbori LSV | Sreda, 04. 04. 2012. | Komentara: 0

Vratiti seoske doktore u sela

BAČKA PALANKA - Opštinski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine Bačka Palanka će se zalagati za vraćanje seoskih doktora u svako selo u opštini, sa punim dežurstvima od 24 sata, kako bi se obezbedila kvalitetnija zdravstvena usluga za sve građane, istakao je danas predsednik tog odbora Vladimir Trkulja.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook