Botošani samodoprinosom grade selo

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Četvrtak, 03. 11. 2011. | Komentara: 0

Botošani samodoprinosom grade selo

BOTOŠ - Predsednik Skupštine grada Zrenjanina Aleksandar Marton, posetio je juče Mesnu zajednicu Botoš, gde je sa Živicom Paravodićem, predsednikom Saveta ove MZ, razgovarao o predstojećem referendumu, koji očekuje stanovnike Botoša, a na kojem će se izjašnjavati o samodoprinosu u tom mestu.

LSV odbori

Aleksandar Marton je istakao da je, prema još uvek nezvaničnim rezultatima ovogodišnjeg popisa stanovništva, Botoš izgubio oko deset odsto stanovništva.

- Lokalna samouprava Zrenjanina mora učiniti sve da i naša sela žive, jer su ona sastavni i neizostavni deo grada. Ta pomoć ne sme izostati ni u vremenu kada su gradski, pokrajinski i republički budžeti u nezavidnoj situaciji. Smatram da bi građani Botoša trebali da saslušaju Savet svoje mesne zajednice - rekao je Marton. on je predložio meštanima da se u formi okruglih stolova, upoznaju sa tim kako su do sada trošena sredstva samodoprinosa, kao i kakvi su planovi ukoliko se samodoprinos nastavi i tokom naredne godine. Paravodić je podsetio da u Botošu postoji kontinuitet izglasavanja samodoprinosa još od početka 70-ih godina prošlog veka.

- Od tih sredstava je izgrađena kompletna infrastruktura, putna mreža, vodovod, pa čak i škola, što mislim da je jedinstven primer u celoj Srbiji. Ukoliko se 19, 20, 26. i 27. novembra više od polovine Botošana izjasni za izdvajanje za samodoprinos i u sledećoj godini, planiramo da završimo započete projekte: izradu fekalne kanalizacije, održavanje objekata, održavanje poljskih puteva, izgradnja puta prema Orlovatu, izgradnja putnog pravca od Botoša do Lukićeva i Zrenjanina. Vrednost samo tog projekta je oko sedam miliona dinara - rekao je Paravodić. Predsednik Saveta Mesne zajednice Botoš je dodao da se od sredstava iz samodoprinosa finansiraju i sva udruženja, koja su vrlo aktivna u ovom mestu, među kojima i omladinska i sportska, pa je tako samodoprinos, prema njegovoj oceni, dinar za budućnost mladih generacija u Botošu.

(BILSV, 03. 11. 2011.)



Odbori LSV | Subota, 31. 03. 2012. | Komentara: 0

Predstavljen program LSV Temerin

TEMERIN - U svečanoj sali SO Temerin, juče je predstavljen plan i program Opštinskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Temerin za period od 2012-2016 godine.
Odbori LSV | Petak, 30. 03. 2012. | Komentara: 0

Liga ne menja svoju politiku

ZRENJANIN- Kandidat Lige socijaldemokrata Vojvodine za pokrajinskog poslanika po većinskom izbornom sistemu Vladimir Vasiljev gostujući u emisiji “Odgovor” na Regionalnoj televiziji Santos, izjavio je da LSV ima jedinstvenu politiku na sva tri nivoa vlasti: lokalnom, pokrajinskom i republičkom, što  traje već pune 22 godine.
Odbori LSV | Utorak, 27. 03. 2012. | Komentara: 0

Izmirena sva dugovanja

ZRENJANIN – Član predsedništva Lige socijaldemokrata Vojvodine i direktor JP „Direkcija za izgradnju i uređenje grada Zrenjanina“ Branislav Knežević istakao je na današnjoj konferenciji za novinare da od danas to preduzeće više nema dugovanja ni prema kome, jer su sva izmirena.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook