Da li će bahato i neodgovorno upravljanje direktora OŠ "Petefi Šandor" kadra SVM dovesti do zatvaranja škole u Bečeju?

 
 
Izbori u LSV
Odbori LSV | Utorak, 05. 02. 2019. | Komentara: 0

Da li će bahato i neodgovorno upravljanje direktora OŠ "Petefi Šandor" kadra SVM dovesti do zatvaranja škole u Bečeju?

Bečej, 05. februar 2019 - Vojvodina kao evropska regija, a samim tim i Bečej, svoju posebnost neguje uvažavanjem osnovnog principa razvoja, a to je razvoj društva zasnovan na znanju. 

LSV

Pravo na obrazovanje, kao temeljno ljudsko pravo i dostupnost obrazovanja svakom građaninu bez obzira na polnu, nacionalnu, versku, rasnu pripadnost, individualne sposobnosti i mogućnosti, socijalno i kulturno poreklo, suština je po kojoj se Vojvodina, pa tako i opština Bečej, prepoznaje.

Povodom dešavanja i sakupljanja potpisa za peticiju za očuvanje OŠ „Petefi Šandor“, na koju je građanke i građane opštine Bečej pozvao bečejski odbor SVM, OO LSV Bečej moli građanke i građane opštine Bečej, roditelje đaka OŠ „Petefi Šandor“ da ne dopuste i ne pristanu nikada i ni po koju cenu da budu nečija politička dekoracija. 

LSV nikada neće dopustiti politiku gaženja prava nacionalnih manjina i njihovih interesa. SVM svoju snagu crpi tako što prividno brani interese nacionalnih manjina pred izbore. Da podsetimo, ova godina je izborna godina.

LSV poziva SVM, da jasno i glasno iznesu u javnost rešenje za nastalu situaciju u OŠ „Petefi Šandor“, rešenje koje će biti održivo, a ne prividno. Kako da se reši problem ... SVM nema predlog rešenja! Politika SVM se svodi na guranje problema pod tepih, nema ideja, nema inicijative. Da li se tako brane interesi mađarske zajednice? Mađarski nacionalni savet školu „Petefi Šandor“ nije proglasio za školu od posebnog interesa za mađarsku nacionalnu zajednicu. Zašto to nije uradio?  U opštinskoj vlasti do 2014. godine SVM se bavio problemom obrazovanja, imao je člana veća za obrazovanje. Zašto Problem nije rešavao?
U pokrajinskoj vlasti, već godinama unazad, SVM ima pokrajinskog sekretara za obrazovanje. Zašto nikada niko nije pokušao da reši ovaj problem? Ovaj problem nije nastao danas, niti ove godine nego mnogo ranije.

Peticiju danas potpisuju članovi SVM i njihovi visoki funkcioneri, a svoju decu su upisali u škole „Zdravko Gložanski“ i „Sever Đurkić“. Zašto? Naravno da je zbog kvaliteta nastave. 

Imamo pouzdane informacije, da  OŠ „Petefi Šandor“ ne ispunjava zakonom propisane uslove da postoji. Šta SVM postiže ovim? Traži da se poštuje zakon, a pri tom njihov kadar, koji je direktor škole, to ne poštuje. Da li SVM tako čuva interes mađarske zajednice u opštini?

LSV postavlja pitanja: 
- Zašto SVM pravi razliku između Mađara i Mađara?
- Po kojoj osnovi su žitelji Donjeg grada više Mađari koji treba da imaju školu od Mađara u Drljanu za koje se ne zalažu po pitanju osnovne škole? 
- Zašto je OŠ „Petefi Šandor“ više mađarska škola od, na primer, OŠ „Sever Đurkić“ koji ima skoro duplo toliko učenika koji pohađaju školu na maternjem mađarskom jeziku?
- Da li direktor OŠ „Petefi Šandor“, kadar SVM, zna realan broj učenika u toj školi?

Pripadnici nacionalnih zajednica dobro pamte da je Liga bila jedina stranka koja je o njihovim pravima brinula i u ono najgore vreme, mračnih devedesetih. 
Isto tako, znaju i da je LSV bila stranka koja u svojim poslaničkim grupama ima pripadnike nacionalnih zajednica i koja je svih ovih godina brinula o pravima nacionalnih zajednica.

LSV je i do sada zastupala prava nacionlnih zajednica kao i svih prethodnih godina. 
Mi se prava nacionalnih zajednica ne setimo samo pred izbore, nego na propuste ukazujemo u svakom trenutku.

Opštinski odbor
Lige socijaldemokrata Vojvodine
BečejOdbori LSV | Četvrtak, 13. 06. 2019. | Komentara: 0

Nadležni da se oglase, a trovači kazne

Nakon trovanja pčela, riba i pronalaska nelegalnog otpada u Kikindi, odbornička grupa Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini grada Kikinde podnela je u ponedeljak inicijativu za sazivanje vanredne sednice Skupštine grada. Šef odborničke grupe LSV Miroslav Grujić je za lokalnu TV Rubin rekao da bi ta sednica imala dve tačke dnevnog reda.
Odbori LSV | Utorak, 11. 06. 2019. | Komentara: 0

Zrenjaninska vlast ne sluša Maju Gojković i Anu Brnabić - obavestićemo Evropsku komisiju

Liga socijaldemokrata Vojvodine izražava nezadovoljstvo zbog nastavka prakse sazivanje sednica Skupštine grada Zrenjanina po hitnom postupku.
Odbori LSV | Petak, 07. 06. 2019. | Komentara: 0

Sednica Skupštine opštine Žitište sazvana protivzakonito

Sednica Skupštine Opštine sazvana za petak 7. jun 2019. godine sazvana je protivno članu 34 Zakona o Lokalnoj Samoupravi sazvana za manje od 24. časa sa jednom jedinom tačkom  - Treći rebalans budžeta ove male opštine srednjebanatskog okruga.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook