Da li se FK Vršac vraća u najniži rang zbog gradske vlasti?

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Petak, 27. 10. 2017. | Komentara: 0

Da li se FK Vršac vraća u najniži rang zbog gradske vlasti?

VRŠAC - Iako je Fudbalsk klub “Vršac” iz Vršca, sa tradicijom dužom od jednog veka uspešno završio sezonu i plasirao se u Srpsku ligu grupe Vojvodina, što je jedan od većih uspeha vršačkog fudbala, grdske vlasti su mu, bez obrazloženja, uskratile podršku. Na osnovu ostvarenog rezultata Vrščani su očekivali podršku gradskih vlasti i nadali se plasmanu u viši rang,  koji se već dugi niz godina priželjkuje. Do te podrške nije došlo i nakon mnogobrojnih špekulacija seniorska ekipa kao i mlađe kategorije gradskog kluba nisu nastavile takmičenje, tako što nisu ni započele novu takmičarsku sezonu.

lsv

Da li je gradski fudbalski klub ugašen i sta se konkretno dešavalo do sada jos uvek se ne zna, jer gradske vlasti nisu dale konkretno obrazloženje. Zbog nezadovoljstva i razočarenja Vrščana što jedno sportsko društvo sa dugom tradicijom propada, Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine u Vršcu je reagovao i uputio 15. septembra 2017. zvaničan dopis gradskom sekretaru za sport  Dejanu Santraču sa sledećim pitanjima:
1. Zbog čega gradska vlast nije učinila ništa po pitanju opstanka i učešća u takmičenju fudbalskog kluba “Vršac”?
2. Da li se smatrate odgovornim zbog nastale situacije u gradskom fudbalskom klubu?
3. Da li zbog odgovornosti i neuspeha razmišate o ostavci na funkciji koju obavljate?

- Odgovori nisu jos uvek usledili, kao ni zvanična saopštenja, pa gradjanima ostaje samo da se pitaju da li je reč o nekim ličnim interesima pojedinaca zbog kojih FK “Vršac”  “baca u vodu” dosadašnji uspeh, jer i ako bude nastavio sa takmičenjem verovatno će ga zameniti najnižim rangom. Zbog čega je jedan simbol grada, sa tolikom tradicijom odjednom zapostavljen, a gradske vlasti umesto da iskoriste plasman za jos bolje rezultate okrecu glavu FK “Vršac”, za sada nije poznato. Jedno je sigurno da su svlačionice gradskog kluba prazne i da se zastava tog kluba, koja se dugo viorila na jarbolu gradskog stadiona, više ne nalazi na svom mestu - navode vršački ligaši.

(BILSV, 27.10.2017)



Odbori LSV | Utorak, 12. 03. 2024. | Komentara: 0

Odbornici LSV - VOJVOĐANI pokrenuli inicijativu za osnivanje Banatskog univerziteta

Odbornici Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI zalažu se za osnivanje Banatskog univerziteta, za šta su i pokrenuli inicijativu na 36. sednici Skupštine grada Zrenjanina.
Odbori LSV | Ponedeljak, 11. 03. 2024. | Komentara: 0

Pružiti zaštitu Ani Lalić i otkriti osobe koje su joj uputile pretnje smrću

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI zahteva od svih nadležnih državnih organa da pruže zaštitu Ani Lalić, predsednici Nezavisnog društva novinara Vojvodine, kojoj su, zbog javno iskazanog stava o gradnji crkve na novosadskom naselju Liman, upućene jezive pretnje da će biti zaklana u centru Novog Sada.

Odbori LSV | Ponedeljak, 11. 03. 2024. | Komentara: 0

Vojvodina i Novi Sad brane se na Limanu

Stanovnici Limana pokazali su juče svojim primerom kako se brane vrednosti demokratskog i modernog društva. U velikom broju odazvali su se pozivu Saveta Mesne zajednice Liman i složno dali crveni karton gradskoj vlasti.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook