Da li se FK Vršac vraća u najniži rang zbog gradske vlasti?

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Petak, 27. 10. 2017. | Komentara: 0

Da li se FK Vršac vraća u najniži rang zbog gradske vlasti?

VRŠAC - Iako je Fudbalsk klub “Vršac” iz Vršca, sa tradicijom dužom od jednog veka uspešno završio sezonu i plasirao se u Srpsku ligu grupe Vojvodina, što je jedan od većih uspeha vršačkog fudbala, grdske vlasti su mu, bez obrazloženja, uskratile podršku. Na osnovu ostvarenog rezultata Vrščani su očekivali podršku gradskih vlasti i nadali se plasmanu u viši rang,  koji se već dugi niz godina priželjkuje. Do te podrške nije došlo i nakon mnogobrojnih špekulacija seniorska ekipa kao i mlađe kategorije gradskog kluba nisu nastavile takmičenje, tako što nisu ni započele novu takmičarsku sezonu.

lsv

Da li je gradski fudbalski klub ugašen i sta se konkretno dešavalo do sada jos uvek se ne zna, jer gradske vlasti nisu dale konkretno obrazloženje. Zbog nezadovoljstva i razočarenja Vrščana što jedno sportsko društvo sa dugom tradicijom propada, Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine u Vršcu je reagovao i uputio 15. septembra 2017. zvaničan dopis gradskom sekretaru za sport  Dejanu Santraču sa sledećim pitanjima:
1. Zbog čega gradska vlast nije učinila ništa po pitanju opstanka i učešća u takmičenju fudbalskog kluba “Vršac”?
2. Da li se smatrate odgovornim zbog nastale situacije u gradskom fudbalskom klubu?
3. Da li zbog odgovornosti i neuspeha razmišate o ostavci na funkciji koju obavljate?

- Odgovori nisu jos uvek usledili, kao ni zvanična saopštenja, pa gradjanima ostaje samo da se pitaju da li je reč o nekim ličnim interesima pojedinaca zbog kojih FK “Vršac”  “baca u vodu” dosadašnji uspeh, jer i ako bude nastavio sa takmičenjem verovatno će ga zameniti najnižim rangom. Zbog čega je jedan simbol grada, sa tolikom tradicijom odjednom zapostavljen, a gradske vlasti umesto da iskoriste plasman za jos bolje rezultate okrecu glavu FK “Vršac”, za sada nije poznato. Jedno je sigurno da su svlačionice gradskog kluba prazne i da se zastava tog kluba, koja se dugo viorila na jarbolu gradskog stadiona, više ne nalazi na svom mestu - navode vršački ligaši.

(BILSV, 27.10.2017)



Odbori LSV | Ponedeljak, 29. 04. 2013. | Komentara: 0

LSV traži vanrednu sednicu Skupštine grada na temu bezbednosti u Novom Sadu

NOVI SAD - Odbornička grupa Lige socijaldemokrata Vojvodine će podneti inicijativu za sazivanje vanredne sednice Skupštine grada na kojoj bi jedina tačka dnevnog reda bila bezbednost u Novom Sadu.
Odbori LSV | Petak, 26. 04. 2013. | Komentara: 0

Šansa za mlade i obrazovane Irižane

IRIG - Jedino javno preduzeće u opštini Irig, JP "Komunalac" nedavno je dobilo novi Statut, usklađen sa novim Zakonom o javnim preduzećima, kojim je predviđeno ukidanje upravnih odbora i izbor direktora na konkursima, što bi trebalo da dovede do profesionalizovanja upravljanja javnim sektorom. 
Odbori LSV | Petak, 26. 04. 2013. | Komentara: 0

Javno pitanje DSS-u: Da li je tačno da ste odustali od sednice o potvrđivanju Sporazuma između Beograda i Prištine jer nemate podršku koalicionih partnera?

NOVI SAD - Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine javno postavlja pitanje Gradskom odboru Demokratske stranke Srbije (DSS) da li je tačno da su odustali od inicijative za sazivanje sednice Skupštine grada na kojoj bi se raspravljalo o potpisivanju Sporazuma između Beograda i Prištine, zato što bi to dovelo do pada gradske vlasti?



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook