Da li su Zrenjaninke i Zrenjaninci građani drugog reda

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Utorak, 26. 07. 2016. | Komentara: 0

Da li su Zrenjaninke i Zrenjaninci građani drugog reda

ZRENJANIN – Potpredsednik Gradskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Zrenjanin Aleksandar Rudić upozorio je danas da građani Zrenjanina, a naročito meštani naseljenih mesta, već više od mesec dana žive kao taoci komaraca. Kako je naveo u saopštenju, prosto je neshvatljivo da u 21. veku stanovnike zrenjaninske opštine muči isti problem koji je mučio i njihove pretke u vreme kada je dobar deo Srednjeg Banata bio močvara.
 
LSV 
 
– Žalosno je i neverovatno da nadležni ćute i ne preduzimaju skoro ništa. Ako pretpostavimo da je javna nabavka za posao tretiranja komaraca izvršena na vreme i kako treba, a to bi trebalo da bude krajem zime ili početkom proleća, pitanje je šta se čeka?!? S druge strane, ako sve te radnje nisu urađene na vreme ili nisu urađene uopšte, ko je za to odgovoran – zapitao je Rudić. Upozorio je da je gradska uprava snabdela seoske mesne zajednice simboličnom količinom preparata koji je deljen meštanima za tretiranje larvi komaraca u septičkim jamama i mestima gde se u domaćinstvima zadržava voda.

– Ne mogu da tvrdim da to sredstvo ne deluje, ali šta ćemo sa jedinkama koje su se već izlegle, šta sa javnim površinama, vodotokovima i brojnim razlivima, šumskim pojasom pored reka, poljima oko naseljenih mesta?!? Naročito posle obilnih kiša koje su nas zadesile krajem proleća i početkom leta – upozorio je Rudić. Zapitao je i da li su Zrenjaninke i Zrenjaninci, a naročito meštani naseljenih mesta, građani drugog reda u ovoj državi?

– Da li su brojne manifestacije, održane u prethodnom periodu, zaslužile da budu upropaštene jer je boravak na otvorenom bio krajnje neprijatan? Da li su naši poljoprivrednici, pored teškog rada i vrućine, morali da trpe i ovu napast? Da li će se iko sa strane, ko se ovih dana zatekao u poseti Zrenjaninu, ponovo vratiti? Da li je ikog stid zbog toga – rekao jer Rudić dodoajući da se u tim uslovima o turizmu u Srednjem Banatu ne može ni razmišljati, a kamoli pričati.

– Dva su osnovna posla gradske uprave kada je Zrenjanin u pitanju – da zimi putevi budu čisti, a leti komarci suzbijeni. Ako nadležni nisu u stanju da ispune te dve elementarne stvari, onda ne treba da sede tu gde sede jer ih građani nisu zbog toga birali – zaključio je Rudić.  

(BILSV, 26. 07. 2016)




Odbori LSV | Sreda, 17. 04. 2024. | Komentara: 0

Simo Salapura da jasno kaže ko ga primorava da po pitanju Linglonga krši zakon

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI zahteva od gradonačelnika Zrenjanina Sime Salapure da, na osnovu člana 62. Poslovnika o radu Skupštine grada Zrenjanina, inicira sednicu gradskog parlamenta na kojoj će izneti sve informacije vezane za izgradnju objekata kineske fabrike guma „Linglong“.
Odbori LSV | Utorak, 09. 04. 2024. | Komentara: 0

Zrenjaninska vlast ne ume ni semafore da održava

Liga socijaldemokrata Vojvodine - VOJVOĐANI zahteva da predstavnici vlasti u Zrenjaninu bez odlaganja poprave semafore, jer oni već skoro mesec dana na više lokacija u gradu ne rade kako treba.
Odbori LSV | Sreda, 03. 04. 2024. | Komentara: 0

Potrebne su izmene finansiranja u cilju razvoja zrenjaninskih sela

Odbornička grupa Lige socijaldemokrata Vojvodine – Vojvođani u Skupštini grada Zrenjanina smatra da je neophodno hitno preduzeti korake da se unapredi položaj seoskih mesnih zajednica na teritoriji grada Zrenjanina.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook