Da li vi osetite smrad u Zrenjaninu?

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Ponedeljak, 29. 07. 2019. | Komentara: 0

Da li vi osetite smrad u Zrenjaninu?

ZRENJANIN - Predsednik Odborničke grupe Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini grada Zrenjanina mr Dejan Čapo zatražio je danas od zrenjaninske vlasti da bez odlaganja reši problem širenja neprijatnih mirisa iz kafilerije „Prekon“.

LSV

Kako je naveo u saopštenju, Zrenjaninci ni prethodnog vikenda nisu mogli da sede napolju u večernjim satima, jer se gradom ponovo širio neprijatan miris prouzrokovan radom kafilerije. U početku su građani bili u čudu budući da svi znaju da je rad kafilerije zabranjen na tri godine, međutim, uprkos presudi koja je doneta, a zatim i potvrđena, i uprkos neadekvatnoj tehnologiji, kafilerija i dalje bez prekida radi.

- Predstavnici kafilerije tvrde da ne postoji dokaz o smradu već da je sve na nivou subjektivnih izjava svedoka. Međutim, problem je u lošoj tehnologiji, i, ma šta iz kafilerije tvrdili, pojedinačne popravke ne donose poboljšanje. Nedopustivo je da gradski čelnici ćute na ovakvo vređanje inteligencije, ali i ugrožavanje zdravlja svih građana i građanki Zrenjanina. Oni ponovo zaboravljaju da je njihov zadatak da zaštite građane – naveo je Čapo u saopštenju.

Osim što je neprijatno živeti u takvom okruženju, širenje ovih mirisa izaziva i posledice po zdravlje pa se kod ljudi javljaju različiti simptomi kao što su zamor, nesanica, mučnina i glavobolja. Širenje ovakvih mirisa nije dozvoljeno ni u jednoj civilizovanoj zemlji, dodao je. 

- Liga socijaldemokrata Vojvodine je pokrenula ovo pitanje u javnosti. Na sednicama Skupštine grada smo u više navrata tražili odgovor na pitanje šta je preduzeto da bi se sprečilo širenje neprijatnih mirisa, ali i mi i svi građani Zrenjanina smo ostali bez odgovora. Ovim se nastavlja suluda neodgovornost gradske vlasti prema Zrenjaninkama i Zrenjanincima, jer ne samo da ne rešavaju problem, već ostaju bezobrazno nemi i na žalbe na štetu svih nas koji u Zrenjaninu živimo – ističe Čapo.

Građani Zrenjanina nemaju zdravu pijaću vodu, uskraćeni su i za čist vazduh. Život im remeti najezda komaraca u kombinaciji sa nesnosnim smradom koji se širi. Građani Zrenjanina nisu građani drugog reda i nedopustivo je da se tako tretiraju, nabraja šef odborničke grupe LSV u zrenjaninskoj skupštini.

- Zahtevamo od gradskih čelnika da prestanu da govore neistine i kupuju vreme već da odmah reše ovaj problem koji pogađa naš grad i obezbede našim sugrađanima uslove za kvalitetan i dostojanstven život. Za početak, tražimo da se poštuje zabrana rada kafilerije bez obzira na žalbu apelacionom sudu, a zatim da se obezbedi nova tehnologija ili da se trajno zatvori kafilerija. Tamo gde su ugroženi interesi građana nema mesta kompromisima – zaključio je Dejan Čapo.
 (SzILSV, 29.07.2019)




Odbori LSV | Sreda, 16. 05. 2012. | Komentara: 0

Nastavak akcije uređenja parka "Titov gaj"

Kandidat Lige socijaldemokrata Vojvodine za poslanika u Skupštini AP Vojvodine, po većinskom izbornom sistemu Vladimir Vasiljev, zajedno sa Igorom Martonom, predsednikom Saveta MZ "Žarko Zrenjanin", obišao je danas park "Titov gaj", u kojem je, uz pomoć LSV, nastavljeno uređenje postavljanjem stubova za reflektore.
Odbori LSV | Ponedeljak, 14. 05. 2012. | Komentara: 1

Aleksandru Zografu nagrada Fonda "Todor Manojlović"

ZRENJANIN - Saši Rakeziću, strip crtaču iz Pančeva, u petak je, u Gradskoj kući Zrenjanina, svečano dodeljena nagrada Fonda "Todor Manojlović" za moderni umetnički senzibilitet. Nagrada, koju je ovogodišnjem laureatu dodelio Aleksandar Marton, predsednik Skupštine grada Zrenjanina, sastoji se iz novčanog iznosa, povelje i objavljivanja knjige dobitnika u ediciji "Feniks" Gradske narodne biblioteke "Žarko Zrenjanin" u Zrenjaninu.
Odbori LSV | Petak, 11. 05. 2012. | Komentara: 0

Sto knjiga za OŠ Bratstvo i jedinstvo u Belom Blatu

ZRENJANIN - Potpredsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine i kandidat za poslanika u Skupštini AP Vojvodine po većinskom izbornom sistemu Aleksandar Marton, uručio je danas preko 100 knjiga direktoru OŠ "Bratstvo-jedinstvo" u Belom Blatu, koje je Gradski odbor Omladine Lige u Zrenjaninu skupio tokom akcije "Knjiga se srcem daje".



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook