Da li vi osetite smrad u Zrenjaninu?

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Ponedeljak, 29. 07. 2019. | Komentara: 0

Da li vi osetite smrad u Zrenjaninu?

ZRENJANIN - Predsednik Odborničke grupe Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini grada Zrenjanina mr Dejan Čapo zatražio je danas od zrenjaninske vlasti da bez odlaganja reši problem širenja neprijatnih mirisa iz kafilerije „Prekon“.

LSV

Kako je naveo u saopštenju, Zrenjaninci ni prethodnog vikenda nisu mogli da sede napolju u večernjim satima, jer se gradom ponovo širio neprijatan miris prouzrokovan radom kafilerije. U početku su građani bili u čudu budući da svi znaju da je rad kafilerije zabranjen na tri godine, međutim, uprkos presudi koja je doneta, a zatim i potvrđena, i uprkos neadekvatnoj tehnologiji, kafilerija i dalje bez prekida radi.

- Predstavnici kafilerije tvrde da ne postoji dokaz o smradu već da je sve na nivou subjektivnih izjava svedoka. Međutim, problem je u lošoj tehnologiji, i, ma šta iz kafilerije tvrdili, pojedinačne popravke ne donose poboljšanje. Nedopustivo je da gradski čelnici ćute na ovakvo vređanje inteligencije, ali i ugrožavanje zdravlja svih građana i građanki Zrenjanina. Oni ponovo zaboravljaju da je njihov zadatak da zaštite građane – naveo je Čapo u saopštenju.

Osim što je neprijatno živeti u takvom okruženju, širenje ovih mirisa izaziva i posledice po zdravlje pa se kod ljudi javljaju različiti simptomi kao što su zamor, nesanica, mučnina i glavobolja. Širenje ovakvih mirisa nije dozvoljeno ni u jednoj civilizovanoj zemlji, dodao je. 

- Liga socijaldemokrata Vojvodine je pokrenula ovo pitanje u javnosti. Na sednicama Skupštine grada smo u više navrata tražili odgovor na pitanje šta je preduzeto da bi se sprečilo širenje neprijatnih mirisa, ali i mi i svi građani Zrenjanina smo ostali bez odgovora. Ovim se nastavlja suluda neodgovornost gradske vlasti prema Zrenjaninkama i Zrenjanincima, jer ne samo da ne rešavaju problem, već ostaju bezobrazno nemi i na žalbe na štetu svih nas koji u Zrenjaninu živimo – ističe Čapo.

Građani Zrenjanina nemaju zdravu pijaću vodu, uskraćeni su i za čist vazduh. Život im remeti najezda komaraca u kombinaciji sa nesnosnim smradom koji se širi. Građani Zrenjanina nisu građani drugog reda i nedopustivo je da se tako tretiraju, nabraja šef odborničke grupe LSV u zrenjaninskoj skupštini.

- Zahtevamo od gradskih čelnika da prestanu da govore neistine i kupuju vreme već da odmah reše ovaj problem koji pogađa naš grad i obezbede našim sugrađanima uslove za kvalitetan i dostojanstven život. Za početak, tražimo da se poštuje zabrana rada kafilerije bez obzira na žalbu apelacionom sudu, a zatim da se obezbedi nova tehnologija ili da se trajno zatvori kafilerija. Tamo gde su ugroženi interesi građana nema mesta kompromisima – zaključio je Dejan Čapo.
 (SzILSV, 29.07.2019)




Odbori LSV | Četvrtak, 02. 02. 2012. | Komentara: 0

Liga u Pančevu samostalno na lokalne izbore

PANČEVO – Liga socijaldemokrata Vojvodine na lokalne izbore u Pančevu izlazi sopstevnim snagama prvi put za 22 godine postojanja, izjavila je Marinika Čobanu, predsednica Izvršnog odbora GrO LSV Pančevo, gostujući u emisiji „Intervju“ na televiziji Pančevo.
Odbori LSV | Sreda, 01. 02. 2012. | Komentara: 0

Osuda grafita mržnje u Subotici

SUBOTICA - Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine najoštrije je danas osudio pojavu grafita mržnje “Smrt Mađarima” i “Smrt Hrvatima”, koji su osvanuli tokom jučerašnjeg dana na fasadi “Trgoprometa” i trafou “Elektrodistribucije” u centru Željezničkog naselja u Subotici.
Odbori LSV | Sreda, 01. 02. 2012. | Komentara: 0

Gosti iz Noriča u Skupštini grada

NOVI SAD – Predsednik Skupštine grada Aleksandar Jovanović primio je danas u gradskom parlamentu delegaciju iz bratskog Noriča i sa njima razgovarao o nastavku tradicionalne saradnje dva grada, koja traje više od pet decenija.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook