Da zrenjaninsko pozorište ne prođe kao radio

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Nedelja, 19. 02. 2017. | Komentara: 0

Da zrenjaninsko pozorište ne prođe kao radio

Zrenjanin, 19. februar 2017 - Liga socijaldemokrata Vojvodine ponovo upozorava na loše stanje u zrenjaninskom Narodnom pozorištu „Toša Jovanović“.

Tragično je da se ova proslavljenja institucija kulture suočava sa brojnim problemima.

LSV

Još maja 2016. godine se u zgradi Narodnog pozorišta obrušila ornamentika, te je na snazi bila privremena zabrana upotrebe velike sale. Potom je pre mesec dana stigla informacija da se zbog hladnog vremena otkazuju sve predstave koje su u tom periodu bile na repertoaru.

Stanje u ovoj instituciji kulture drastično se pogoršalo posle prošlogodišnje neargumentovane smene direktorke. Promenjena je sistematizacija, predložen ponižavajuće nizak budžet za produkciju, koji previđa samo po jednu predstavu na lutkarskoj i dramskoj sceni u celoj 2017. godini. Zatim, ukinut je račun za sopstvene prihode i Narodno pozorište više ne raspolaže sredstvima koje zaradi.

Liga socijaldemokrata Vojvodine smatra da je krajnje vreme da se lokalna vlast pozabavi ovim problemima.

Za početak, da izabere člana Gradskog veća resorno zaduženog za kulturu, a potom i da predloži Skupštini grada Zrenjanina novog čelnika ove ustanove kulture, da i Narodno pozorište „Toša Jovanović“ ne zadesi sudbina Radio Zrenjanina, koji je nedavno prestao da postoji, a u to vreme ga je vodio sadašnji direktor zrenjaninskog pozorišta.


Potpredsednik 
Gradskog odbora 
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Zrenjanin
Predrag Perkić



Odbori LSV | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Vojvođani podržavaju slobodu govora

Pozivamo celokupnu demokratsku javnost da stane u zaštitu Ustavom zagarantovane slobode govora i snažno osudi najgnusnije pretnje upućene univerzitetskom profesoru dr Dinku Gruhonjiću i novinarki Ani Lalić.
Odbori LSV | Utorak, 26. 03. 2024. | Komentara: 0

Lokalna vlast u Zrenjaninu 11 meseci nije konstituisala Savet za odbranu i bezbednost

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI smatra da je nedopustivo, ali i protivno odredbama Statuta grada Zrenjanina što lokalna vlast u Zrenjaninu, gotovo 11 meseci posle imenovanja članova Saveta za odbranu i bezbednost, nije konstituisala ovo telo.
Odbori LSV | Ponedeljak, 25. 03. 2024. | Komentara: 0

U čije ime i za čiji račun je organizovana bakljada povodom godišnjice bombardovanja?

Ako huliganske bakljade, praćene militantnim obećanjima, koje se odigravaju na saobraćajnici u neposrednoj blizini spomenika kulture čiju bezbednost i ugrožavaju, nemaju veze sa aktuelnom vlasti i policijskim službama, onda neka se novosadska vlast od njih ogradi i osudi ih, a policija uradi ono što joj je posao. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook