Dobra vest za buduće somborske trudnice

 
 
Izbori u LSV
Odbori LSV | Ponedeljak, 14. 11. 2011. | Komentara: 0

Dobra vest za buduće somborske trudnice

LSC SomborSOMBOR - Budućim somborskim trudnicama će se isplaćivati 100% zarade za vreme privremene sprečenosti za rad zbog komplikacija u vezi sa trudnoćom, zaključeno je na javnoj raspravi o nacrtu Budžeta grada Sombora za 2012. godinu - saopštio je Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine u tom mestu.

Kako se navodi, osim zaposlenih trudnica naknada će se isplaćivati i nezaposlenim trudnicama čije su porodice skromnijeg imovinskog stanja.

- Liga socijaldemokrata Vojvodine je još u aprilu pokrenula kampanju u kojoj se zahtevalo da se trudnicama isplaćuje puna plata. Inicijativu je do kraja aprila svojim potpisima podržalo više od hiljadu građanki i građana Sombora i naseljenih mesta. Na žalost, naša inicijativa o dodatnoj zaštiti trudnica nije dobila podršku vladajuće većine u Skupštini grada Sombora. Podsećamo da je za glasalo samo 3 odbornika iz redova LSV, SPO i G17+, dok su protiv bili odbornici DS, SVM, DZVM i DSS, a SRS uzdržani - podseća se u saopštenju. Takođe se navodi da je na javnoj raspravi o nacrtu Budžeta grada Sombora za 2012. godinu, održanoj 11. novembra 2011. godine, učestvovao i odbornik LSV Dragan Nenadov i zahtevao da se u Budžet za 2012. godinu uvrsti isplaćivanje prinadležnosti trudnicama.

- Od gradonačelnika je stigao odgovor da je Gradsko veće donelo odluku da će u Budžetu za 2012. godinu biti obezbeđena sredstva za isplatu razlike zarade za trudnice sa nižim primanjima, kao i nezaposlenim trudnicama sa skromnim porodičnim primanjima - dodaje se u saopštenju.

- Liga socijaldemokrata Vojvodine pozdravlja odluku Gradskog veća u vezi ove odluke i zahvaljuje se svim građankama i građanima koji su potpisali inicijativu. Odluka o socijalnoj zaštiti trudnica je u ovom trenutku od nemerljivog značaja za Sombor, jer je grad u proteklih 10 godina izgubio oko deset hiljada stanovnika, što je oko 10% ukupne populacije. Sombor je naša kuća i od Sombora i Vojvodine želimo da napravimo poželjno mesto za život, a ova inicijativa je samo jedan mali, ali veoma važan, korak ka tome - piše u saopštenju,

(BILSV, 14.11.2011.)Odbori LSV | Ponedeljak, 04. 11. 2019. | Komentara: 0

Obećano - opet neispunjeno!

Članovi Odborničke grupe Lige socijaldemokrata Vojvodine juče su, zajedno sa građanima, obišli trasu obilaznice kako bi utvrdili da li je ispoštovan rok za završetak radova koji je od strane investitora definisan za oktobar 2019. godine, kako i stoji na gradilišnoj tabli.
Odbori LSV | Utorak, 29. 10. 2019. | Komentara: 0

Čekićanje fabrike vode

Aktivisti Gradskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Zrenjanin poklonili su predstavnicima naprednjačke vlasti i investitora izvršioca usluge prečišćavanja vode u Zrenjaninu, čekić i paket vode.
Odbori LSV | Subota, 26. 10. 2019. | Komentara: 0

Sedlarević: Uskoro odluka da li će LSV izlaziti na izbore

Predsednica odborničke grupe Lige socijaldemokrata Vojvodine mr Maja Sedlarević izjavila je da LSV još uvek nije donela odluku da li će uopšte i izlaziti na izbore ili će ih bojkovati. Ona je za 021 rekla da će ta odluka biti uskoro doneta.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook