Dobra vest za buduće somborske trudnice

 
 
Izbori u LSV
Odbori LSV | Ponedeljak, 14. 11. 2011. | Komentara: 0

Dobra vest za buduće somborske trudnice

LSC SomborSOMBOR - Budućim somborskim trudnicama će se isplaćivati 100% zarade za vreme privremene sprečenosti za rad zbog komplikacija u vezi sa trudnoćom, zaključeno je na javnoj raspravi o nacrtu Budžeta grada Sombora za 2012. godinu - saopštio je Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine u tom mestu.

Kako se navodi, osim zaposlenih trudnica naknada će se isplaćivati i nezaposlenim trudnicama čije su porodice skromnijeg imovinskog stanja.

- Liga socijaldemokrata Vojvodine je još u aprilu pokrenula kampanju u kojoj se zahtevalo da se trudnicama isplaćuje puna plata. Inicijativu je do kraja aprila svojim potpisima podržalo više od hiljadu građanki i građana Sombora i naseljenih mesta. Na žalost, naša inicijativa o dodatnoj zaštiti trudnica nije dobila podršku vladajuće većine u Skupštini grada Sombora. Podsećamo da je za glasalo samo 3 odbornika iz redova LSV, SPO i G17+, dok su protiv bili odbornici DS, SVM, DZVM i DSS, a SRS uzdržani - podseća se u saopštenju. Takođe se navodi da je na javnoj raspravi o nacrtu Budžeta grada Sombora za 2012. godinu, održanoj 11. novembra 2011. godine, učestvovao i odbornik LSV Dragan Nenadov i zahtevao da se u Budžet za 2012. godinu uvrsti isplaćivanje prinadležnosti trudnicama.

- Od gradonačelnika je stigao odgovor da je Gradsko veće donelo odluku da će u Budžetu za 2012. godinu biti obezbeđena sredstva za isplatu razlike zarade za trudnice sa nižim primanjima, kao i nezaposlenim trudnicama sa skromnim porodičnim primanjima - dodaje se u saopštenju.

- Liga socijaldemokrata Vojvodine pozdravlja odluku Gradskog veća u vezi ove odluke i zahvaljuje se svim građankama i građanima koji su potpisali inicijativu. Odluka o socijalnoj zaštiti trudnica je u ovom trenutku od nemerljivog značaja za Sombor, jer je grad u proteklih 10 godina izgubio oko deset hiljada stanovnika, što je oko 10% ukupne populacije. Sombor je naša kuća i od Sombora i Vojvodine želimo da napravimo poželjno mesto za život, a ova inicijativa je samo jedan mali, ali veoma važan, korak ka tome - piše u saopštenju,

(BILSV, 14.11.2011.)Odbori LSV | Ponedeljak, 15. 07. 2019. | Komentara: 0

Umesto da proradi, fabrika još u izgradnji i menja hemikalije za prečišćavanje

Liga socijaldemokrata Vojvodine još jednom najoštrije osuđuje neodgovornost predstavnika zrenjaninske vlasti prema interesima svih Zrenjaninaca time što ih i dalje dovodi u zabludu u vezi sa obezbeđivanjem zdrave pijaće vode.
Odbori LSV | Subota, 13. 07. 2019. | Komentara: 0

Ligaši u Zrenjaninu i Novom Sadu proslavili 29 godina postojanja LSV

Gradski odbori Lige socijaldemokrata Vojvodine Novi Sad i Zrenjanin proslavili su prethodnih dana 29 godina postojanja LSV. 
Odbori LSV | Utorak, 09. 07. 2019. | Komentara: 0

LSV Bečej osudio nacionalistički napad sugrađanina na novinarku N1

Predsednik Opštinskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Bečej Ferenc Toth oštro je osudio nacionalistički napad svog sugrađanina na novinarku N1, Zanu Cimini.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook