Dobra vest za buduće somborske trudnice

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Ponedeljak, 14. 11. 2011. | Komentara: 0

Dobra vest za buduće somborske trudnice

LSC SomborSOMBOR - Budućim somborskim trudnicama će se isplaćivati 100% zarade za vreme privremene sprečenosti za rad zbog komplikacija u vezi sa trudnoćom, zaključeno je na javnoj raspravi o nacrtu Budžeta grada Sombora za 2012. godinu - saopštio je Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine u tom mestu.

Kako se navodi, osim zaposlenih trudnica naknada će se isplaćivati i nezaposlenim trudnicama čije su porodice skromnijeg imovinskog stanja.

- Liga socijaldemokrata Vojvodine je još u aprilu pokrenula kampanju u kojoj se zahtevalo da se trudnicama isplaćuje puna plata. Inicijativu je do kraja aprila svojim potpisima podržalo više od hiljadu građanki i građana Sombora i naseljenih mesta. Na žalost, naša inicijativa o dodatnoj zaštiti trudnica nije dobila podršku vladajuće većine u Skupštini grada Sombora. Podsećamo da je za glasalo samo 3 odbornika iz redova LSV, SPO i G17+, dok su protiv bili odbornici DS, SVM, DZVM i DSS, a SRS uzdržani - podseća se u saopštenju. Takođe se navodi da je na javnoj raspravi o nacrtu Budžeta grada Sombora za 2012. godinu, održanoj 11. novembra 2011. godine, učestvovao i odbornik LSV Dragan Nenadov i zahtevao da se u Budžet za 2012. godinu uvrsti isplaćivanje prinadležnosti trudnicama.

- Od gradonačelnika je stigao odgovor da je Gradsko veće donelo odluku da će u Budžetu za 2012. godinu biti obezbeđena sredstva za isplatu razlike zarade za trudnice sa nižim primanjima, kao i nezaposlenim trudnicama sa skromnim porodičnim primanjima - dodaje se u saopštenju.

- Liga socijaldemokrata Vojvodine pozdravlja odluku Gradskog veća u vezi ove odluke i zahvaljuje se svim građankama i građanima koji su potpisali inicijativu. Odluka o socijalnoj zaštiti trudnica je u ovom trenutku od nemerljivog značaja za Sombor, jer je grad u proteklih 10 godina izgubio oko deset hiljada stanovnika, što je oko 10% ukupne populacije. Sombor je naša kuća i od Sombora i Vojvodine želimo da napravimo poželjno mesto za život, a ova inicijativa je samo jedan mali, ali veoma važan, korak ka tome - piše u saopštenju,

(BILSV, 14.11.2011.)



Odbori LSV | Sreda, 17. 04. 2024. | Komentara: 0

Simo Salapura da jasno kaže ko ga primorava da po pitanju Linglonga krši zakon

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI zahteva od gradonačelnika Zrenjanina Sime Salapure da, na osnovu člana 62. Poslovnika o radu Skupštine grada Zrenjanina, inicira sednicu gradskog parlamenta na kojoj će izneti sve informacije vezane za izgradnju objekata kineske fabrike guma „Linglong“.
Odbori LSV | Utorak, 09. 04. 2024. | Komentara: 0

Zrenjaninska vlast ne ume ni semafore da održava

Liga socijaldemokrata Vojvodine - VOJVOĐANI zahteva da predstavnici vlasti u Zrenjaninu bez odlaganja poprave semafore, jer oni već skoro mesec dana na više lokacija u gradu ne rade kako treba.
Odbori LSV | Sreda, 03. 04. 2024. | Komentara: 0

Potrebne su izmene finansiranja u cilju razvoja zrenjaninskih sela

Odbornička grupa Lige socijaldemokrata Vojvodine – Vojvođani u Skupštini grada Zrenjanina smatra da je neophodno hitno preduzeti korake da se unapredi položaj seoskih mesnih zajednica na teritoriji grada Zrenjanina.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook