Dok se predsednik setio da se obrati javnosti, dvoje zaraženih ozdravili

 
 
Izbori u LSV
Odbori LSV | Utorak, 28. 04. 2020. | Komentara: 0

Dok se predsednik setio da se obrati javnosti, dvoje zaraženih ozdravili

Novi Bečej, 28. april 2020 - Kada su se Novobečejci već ozbiljno zabrinuli da li imaju nekog da im vodi opštinu, predsednik opštine Novi Bečej Saša Maksimović se, konačno, pojavio da javnosti da informacije o stanju u opštini tokom pandemije COVID-19 i otkrio ko je krivac što stanovnici opštine Novi Bečej već skoro mesec dana nemaju nikakve informacije o broju zaraženih, broju izolovanih i merama koje Štab za vanredne situacije sprovodi kako bi se sprečilo širenje virusa.

LSV

Po oprobanom receptu svog predsednika partije za njegov nestanak, kaže, kriva je opozicija. Po njegovim rečima opozicija se ponašala neprimereno jer je tražila da se obrati javnosti.

U sopštenju na konferenciji za odabrane medije, koju je kao predsedavajući Štaba za vanredne situacije održao, Maksimović se konačno obratio javnosti, ali možda bi ipak bilo bolje i za javnost i za njega da to nije uradio i da je do kraja vanrednog stanja bio „u zimskom snu“.

Najvažniji podatak, koji su svi stanovnici opštine očekivali još pre više od dve nedelje, da su u opštini registrovana dva slučaja zaraženih virusom COVID-19, ali da su u međuvremenu oba pacijenta puštena kući jer su dva uzastopna testa pokazala da su negativni na virus, Maksimović je ili iz neznanja ili iz nekog drugog razloga saopštio samo do pola.

Tako je građanima uskratio vrlo važnu činjenicu, koja bi uplašenima od širenja virusa značila mnogo. Na stranu to što je većina stanovnika već uveliko znala i ko su zaraženi i da su ozdravili, jer je on poprilično kasnio.

Predsednik opštine Novi Bečej ostao je dužan da objasni da kada se javnosti saopšti da su sve ekipe hitne pomoći vraćane na rad jer su negativne na koronavirus, u te ekipe ne spadaju vozači, koji su i dalje ostali u izolaciji jer im se ne dozvoljava da urade test na koronu.

Mi opozicija, Vojvođanski front i Liga socijaldemokrata Vojvodine, smataramo da je neprimereno to što je predsednik opštine „prespavao“ krizu, a kada se konačno „probudio“ izneo je nepotpune podatke.

Sa punim pravom možemo da pozivamo predsednika i njegov tim da se uozbilji i počne efikasnije da radi u interesu opštine koju vode jer počevši od 2012, kada jedino naša opština u celoj Vojvodini, tokom elementarnih nepogoda izazvanih snegom i ledom, nije proglasila vanredno stanje jer je sve dobro funkcionisalo zbog angažovanog rada nadležnih službi i rukovodstva, preko 2013, kada je tokom poplava kamion humanitarne pomoći koju su skupili građani i firme naše opštine stigao u poplavljeni Krupanj pre nego ijedan državni konvoj, opština Novi Bečej je važila za dobro uređenu i vođenu lokalnu samoupravu u kojoj se zna ko šta radi i gde se građani osećaju sigurno.

Ovakvo haotično i nesposobno vođenje opšine u vanrednom stanju u kome građani nemaju najvažnije informacije i po dve nedelje je sramota za sve nas.

Organizujte se, uozbiljite se i počnite da radite u interesu građana ono za šta ste plaćeni, strah i lični interes ostavite po strani bar u ovoj situaciji.


Opštinski odbor
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Novi BečejOdbori LSV | Subota, 23. 01. 2021. | Komentara: 0

Novi Sad će večno čuvati uspomenu na žrtve Novosadske racije

Novi Sad će večno u svom srcu čuvati uspomenu na sve žrtve januarskog pogroma 21, 22. i 23. januara 1942. godine. Ovo je mesto velike tuge, boli i velike obaveze za naš grad - da ne dozvolimo da se ikada više povampire ideologije koje su dovele do ovog zla, poručio je predsednik Gradskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Novi Sad Aleksandar Kravić.
Odbori LSV | Subota, 19. 12. 2020. | Komentara: 0

Kostreš: Rešenje pijaće vode u Banatu nisu fabrike vode, već regionalni vodovod

Problem pijaće vode u Zrenjaninu nije rešen izgradnjom Fabrike vode. Situacija jeste bolja od kako Fabrika radi, ali problem i dalje postoji, jer, iako možda voda izlazi čista iz fabrike, ona prolazi kroz prljave i često bušne cevi, i do krajnjeg korisnika opet dolazi neupotrebljiva, izjavio je predsednik Gradskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš. 
Odbori LSV | Petak, 18. 12. 2020. | Komentara: 0

Obećali smo i ispunili: Zaustavljamo prolazak teških kamiona kroz Detelinaru i Salajku!

Zabranjen je prolazak kamiona težih od pet tona kroz Ulice Kornelija Stankovića, Rumenačku, Rumenački put, Partizansku i Industrijsku! Time je Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine Novi Sad ispunio predizborno obećanje dato građanima u naseljima Detelinara i Salajka.
ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook