Dok vlast kreira lažnu realnost, zrenjaninska privreda propada

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Sreda, 12. 07. 2017. | Komentara: 0

Dok vlast kreira lažnu realnost, zrenjaninska privreda propada

ZRENJANIN - Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine Zrenjanin najoštrije osuđuje što su čelnici gradske vlasti dozvolili da se osamnaesti Sajam inovacija, kooperacija i preduzetništva „Inokop“ ne održi, saopštio je danas predsednik odborničke grupe LSV u Skupštini grada Zrenjanina mr Dejan Čapo.

LSV

Razlog je, kako se navodi u saopštenju „Inokopa“, neizvesnost oko obezbeđenja novca za pokriće troškova. Čapo je podsetio da je ovaj sajam za sedamnaest godina postojanja stekao ugled među preduzetnicima, privlačio izlagače iz regiona u Zrenjanin, ali i pružao pomoć malim i srednjim preduzećima u poboljšanju konkurentnosti na tržištu. 

- Zato smatramo nerazumnom i nedopustivom odluku da grad kao jedan od osnivača ne podrži ovaj sajam na adekvatan način. Nažalost, svi smo svedoci da je Zrenjanin danas grad u kome se teško živi, jer su nezaposlenost i siromaštvo veliki. Privreda je u veoma lošem stanju, privrednici ukazuju da posluju sa manjom dobiti, a kao razlog tome navode povećane troškove u svim segmentima poslovanja. Zbog takve politike gradske vlasti smo došli u situaciju da je svaki treći stanovnik Srednjebanatskog okruga siromašan i da je prosečna zarada u Zrenjaninu za oko 10 procenata manja od republičkog proseka – istakao je.

On je napomenuo da vlast, umesto da osnažuje privredu, pomaže preduzetnicima i privlači nove investitore, očigledno, ima druge prioritete pa građanima priča o akva parku, autodromu za formule, komercijalnom aerodromu, bob stazi, golf centru i drugim nerealnim obećanjima.

- Mi u Ligi socijaldemokrata Vojvodine ne možemo da ostanemo nemi dok posmatramo kako naš grad siromaši i urušava se. Pokazali smo da je briga o našem gradu i našim sugrađanima za nas najvažniji zadatak i tako će biti i ubuduće. Zato pozivamo predstavnike gradske vlasti da umesto što svu energiju ulaže u stvaranje svoje pararealnosti, shvate ozbiljnost teškog života Zrenjaninaca i bez odlaganja počnu da čine ono što je njihova dužnost – stvaraju povoljnu poslovnu atmosferu za naše privrednike, ali i nove investitore – zaključio je Dejan Čapo. 

(BILSV, 12.07.2017)



Odbori LSV | Utorak, 12. 03. 2024. | Komentara: 0

Odbornici LSV - VOJVOĐANI pokrenuli inicijativu za osnivanje Banatskog univerziteta

Odbornici Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI zalažu se za osnivanje Banatskog univerziteta, za šta su i pokrenuli inicijativu na 36. sednici Skupštine grada Zrenjanina.
Odbori LSV | Ponedeljak, 11. 03. 2024. | Komentara: 0

Pružiti zaštitu Ani Lalić i otkriti osobe koje su joj uputile pretnje smrću

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI zahteva od svih nadležnih državnih organa da pruže zaštitu Ani Lalić, predsednici Nezavisnog društva novinara Vojvodine, kojoj su, zbog javno iskazanog stava o gradnji crkve na novosadskom naselju Liman, upućene jezive pretnje da će biti zaklana u centru Novog Sada.

Odbori LSV | Ponedeljak, 11. 03. 2024. | Komentara: 0

Vojvodina i Novi Sad brane se na Limanu

Stanovnici Limana pokazali su juče svojim primerom kako se brane vrednosti demokratskog i modernog društva. U velikom broju odazvali su se pozivu Saveta Mesne zajednice Liman i složno dali crveni karton gradskoj vlasti.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook