Dok vlast kreira lažnu realnost, zrenjaninska privreda propada

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Sreda, 12. 07. 2017. | Komentara: 0

Dok vlast kreira lažnu realnost, zrenjaninska privreda propada

ZRENJANIN - Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine Zrenjanin najoštrije osuđuje što su čelnici gradske vlasti dozvolili da se osamnaesti Sajam inovacija, kooperacija i preduzetništva „Inokop“ ne održi, saopštio je danas predsednik odborničke grupe LSV u Skupštini grada Zrenjanina mr Dejan Čapo.

LSV

Razlog je, kako se navodi u saopštenju „Inokopa“, neizvesnost oko obezbeđenja novca za pokriće troškova. Čapo je podsetio da je ovaj sajam za sedamnaest godina postojanja stekao ugled među preduzetnicima, privlačio izlagače iz regiona u Zrenjanin, ali i pružao pomoć malim i srednjim preduzećima u poboljšanju konkurentnosti na tržištu. 

- Zato smatramo nerazumnom i nedopustivom odluku da grad kao jedan od osnivača ne podrži ovaj sajam na adekvatan način. Nažalost, svi smo svedoci da je Zrenjanin danas grad u kome se teško živi, jer su nezaposlenost i siromaštvo veliki. Privreda je u veoma lošem stanju, privrednici ukazuju da posluju sa manjom dobiti, a kao razlog tome navode povećane troškove u svim segmentima poslovanja. Zbog takve politike gradske vlasti smo došli u situaciju da je svaki treći stanovnik Srednjebanatskog okruga siromašan i da je prosečna zarada u Zrenjaninu za oko 10 procenata manja od republičkog proseka – istakao je.

On je napomenuo da vlast, umesto da osnažuje privredu, pomaže preduzetnicima i privlači nove investitore, očigledno, ima druge prioritete pa građanima priča o akva parku, autodromu za formule, komercijalnom aerodromu, bob stazi, golf centru i drugim nerealnim obećanjima.

- Mi u Ligi socijaldemokrata Vojvodine ne možemo da ostanemo nemi dok posmatramo kako naš grad siromaši i urušava se. Pokazali smo da je briga o našem gradu i našim sugrađanima za nas najvažniji zadatak i tako će biti i ubuduće. Zato pozivamo predstavnike gradske vlasti da umesto što svu energiju ulaže u stvaranje svoje pararealnosti, shvate ozbiljnost teškog života Zrenjaninaca i bez odlaganja počnu da čine ono što je njihova dužnost – stvaraju povoljnu poslovnu atmosferu za naše privrednike, ali i nove investitore – zaključio je Dejan Čapo. 

(BILSV, 12.07.2017)



Odbori LSV | Ponedeljak, 29. 04. 2013. | Komentara: 0

LSV traži vanrednu sednicu Skupštine grada na temu bezbednosti u Novom Sadu

NOVI SAD - Odbornička grupa Lige socijaldemokrata Vojvodine će podneti inicijativu za sazivanje vanredne sednice Skupštine grada na kojoj bi jedina tačka dnevnog reda bila bezbednost u Novom Sadu.
Odbori LSV | Petak, 26. 04. 2013. | Komentara: 0

Šansa za mlade i obrazovane Irižane

IRIG - Jedino javno preduzeće u opštini Irig, JP "Komunalac" nedavno je dobilo novi Statut, usklađen sa novim Zakonom o javnim preduzećima, kojim je predviđeno ukidanje upravnih odbora i izbor direktora na konkursima, što bi trebalo da dovede do profesionalizovanja upravljanja javnim sektorom. 
Odbori LSV | Petak, 26. 04. 2013. | Komentara: 0

Javno pitanje DSS-u: Da li je tačno da ste odustali od sednice o potvrđivanju Sporazuma između Beograda i Prištine jer nemate podršku koalicionih partnera?

NOVI SAD - Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine javno postavlja pitanje Gradskom odboru Demokratske stranke Srbije (DSS) da li je tačno da su odustali od inicijative za sazivanje sednice Skupštine grada na kojoj bi se raspravljalo o potpisivanju Sporazuma između Beograda i Prištine, zato što bi to dovelo do pada gradske vlasti?



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook